Globale Insight Engine-markt: Toppositie voor Europese oplossing

Mindbreeze uit Linz, Oostenrijk, scoort bij de centrale beschikbaarstelling van bedrijfskennis beter dan internationale IT-reuzen

Linz, Oostenrijk, 15 Mei 2017 /EZPress/ - Onderzoeken tonen aan, dat korte responstijdens op complexe vraagstukken steeds vaker de norm zijn bij de dagelijkse concurrentie tussen bedrijven. Daarom is het belangrijker dan ooit om de eigen bedrijfsgegevens te gebruiken om concurrerend te blijven. Vooral ongestructureerde gegevens zoals tekst, spraakberichten of video`s krijgen in toenemende mate een centrale rol, die met traditionele tools niet zo geïntegreerd kunnen worden, dat ze onderdeel van de totale kennis worden.

Hier komen zgn. Insight Engines om de hoek kijken. Ze interpreteren m.b.v. semantische analyse ongestructureerde en gestructureerde gegevens en bereiden deze voor verder gebruik voor. Zoekresultaten worden verbeterd en in een gestructureerd formaat geleverd. Insight Engines verwerken niet alleen ongestructureerde informatie, maar natuurlijk ook alle andere informatie, die in het bedrijf aanwezig is. De verbinding met de afzonderlijke gegevensbronnen vindt plaats via zgn. connectors. Nog een kenmerk van Insight Engines is dat zoekaanvragen in natuurlijke taal geformuleerd kunnen worden. De intelligente tools interpreteren de aanvraag en zorgen voor overeenkomstige zoekresultaten.

Gartner heeft onlangs de globale Insight Engines-markt
onder de loep genomen en het Europese bedrijf Mindbreeze uit Linz (Oostenrijk) gecertificeerd met de toppositie in het zgn. Challenger-assenstelsel. Met de vaardigheid om de eigen visies m.b.t. Insight Engines om te zetten ("ability to execute"), scoorde Mindbreeze met diens Appliance InSpire en Cloud Service duidelijk beter dan internationale IT-reuzen zoals IBM en HP.

Hier enkele kenmerken van het Mindbreeze InSpire-platform volgens Garnter:

-De meerderheid van de Mindbreeze-klanten bevestigt, dat de integratie minder dan 90 dagen duurt, wat significant beter is dan het gemiddelde van alle onderzochte Insight Engine-oplossingen. Bovendien zijn minder menselijke hulpbronnen nodig, om de installatie te beheren en te exploiteren.

-Mindbreeze biedt out-of-the-box meer connectors bij gegevensbronnen dan bijna alle andere aanbieders. Daarmee kan het bedrijf uit Linz aanpassingen aan de individuele eisen van de klanten verminderen en tijd en geld besparen bij de installatie.

-Een significante internationale boost heeft Mindbreeze gekregen, nadat Google aankondigde om zijn Search Appliance van de markt te halen.

Onderzoeken geven slechts een deel van de mogelijkheden weer. Belangrijk is om Insight Engines in de praktijk te observeren en te beoordelen. Toonaangevende bedrijven zoals Mindbreeze bieden daarvoor ongecompliceerd testperiodes aan.

//Einde bericht

Bron: Mindbreeze

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: