Figuratieve schilderkunst in Museum Gouda

Op Scherp

Gouda, 21 April 2017 /EZPress/ - Op uitnodiging van Museum Gouda kozen de Goudse kunstenaars Fereshteh Salehi, John Wassenaar, Natascha van den Berg en Ruud Verkerk elk een of meer objecten uit de uitgebreide collectie van Museum Gouda. De tentoonstelling vindt plaats van 4 juli t/m 22 oktober 2017.

De vier kunstenaars schilderen een stilleven waarin deze objecten als het ware ‘figureren’, voorwerpen die ook in de expositie aanwezig zullen zijn. Bovendien exposeren zij elk eigen werk dat voor een groot deel speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt is.

Fereshteh Salehi gaat in de weer met het schilderij ‘De gevallen engel’ van Odilon Redon (1840-1916).
John Wassenaar neemt speelgoed uit de collectie tot uitgangspunt voor een van zijnstillevens.
Natascha van den Berg laat zich inspireren door objecten uit de apotheek en enkele stuks grof gebruiksaardewerk uit de 18de eeuw. En Ruud Verkerk neemt een stuk sieraardewerk van rond 1918 van de Plateelbakkerij Ivora/Gouda als referentie, waarop een prachtige paradijsvogel staat afgebeeld.

Alle vier schilders werken figuratief en natuurgetrouw, maar onderling toch ook weer zeer verschillend. Ook binnen de realistische schilderkunst blijkt een grote variëteit te bestaan. Verschillen lijken klein maar blijken voor de sfeer en het uiterlijk van de schilderijen van cruciaal belang. Elk van de deelnemende kunstenaars heeft een eigen kijk op de objecten uit de collectie van Museum Gouda en interpreteert dit naar eigen inzicht.

//Einde bericht

Bron: Museum Gouda

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: