Muzikale kameleons in concert Collegium Musicum

Den Haag, 20 April 2017 /EZPress/ - De musici van het Haagse barokorkest Collegium Musicum presenteren op zaterdag 29 april in de Haagse Paleiskerk het programma Muzikale Kameleons. Ze spelen werken van Telemann, Mozart, C.P.E. Bach en tijdgenoten waarin deze componisten de gedaante hebben aangenomen van collega’s, hun eigen stijl ingewisseld voor die van een ander. In dit feestelijke programma is niets wat het lijkt. Tot het laatste moment houdt Collegium Musicum de concertbezoekers in spanning. Pas na afloop wordt onthuld waar ze naar hebben geluisterd.

Al sinds de middeleeuwen kruipen componisten in de huid van een ander. Dat deden ze met verschillende motieven. Renaissance-componisten brachten daarmee een hommage aan gewaardeerde collega’s. Bach schreef muziek van Italiaanse snit om die tot in de finesses te leren kennen en zijn eigen idioom te kunnen verrijken. Mozart verplaatste zich in Bach om beter fuga’s te leren schrijven. Maar andere componisten hadden minder nobele drijfveren. Er waren meestervervalsers actief die uitgevers sonates en concerten leverden in de stijl van succesvolle collega’s. Van auteursrecht had niemand nog gehoord. Er kon grof geld mee worden verdiend. Unsubscribe


Collegium Musicum presenteert niets minder dan een wervelend gemaskerd bal, met gasten van zeer diverse pluimage.

Zaterdag 29 april 2017, 20.15 uur, Paleiskerk Den Haag
Muzikale Kameleons
Collegium Musicum Den Haag speelt onder leiding van Claudio Ribeiro composities waarin Telemann, Mozart, C.P.E. Bach en tijdgenoten in de huid zijn gekropen van collega-componisten.

//Einde bericht

Bron: Collegium Musicum

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: