2SQRS lanceert fonds voor startups

Foto:

Amsterdam, 19 April 2017 /EZPress/ - 2SQRS – een ‘human-tech’ bedrijf gevestigd in Amsterdam – lanceert hun eerste investeringsfonds genaamd 2SQRS Venture Fund. Het is een fonds van €35 miljoen dat investeert in `early-stage startups`die een belangrijke rol spelen in de digitalisatie binnen de domeinen E-commerce, Logistiek, Fintech, Smart City, en Inter-net of Things.

CEO van 2SQRS, Xander van der Heijden, gaat dieper in op de visie achter het 2SQRS Venture Fund: “De digitale mens van vandaag is meer en meer technologie gedreven en eist real-time, intuïtieve ervaringen met technologie. Wij focussen ons op `tech startups`die een gepersonaliseerde omnichannel ervaring bieden. Van nieuwe verkooppunten en interfaces zoals “ Virtual- & Augmented Reality”, tot be-taalmethodes en slimme levering van goederen.

Onze formule voor het grootmaken van succesvolle startups gaat verder dan sim-pelweg een kapitaalinvestering doen. Wij willen de volgende golf van Europese multinationale ‘tech’ bedrijven bouwen. Degene die niet alleen op de nieuwe generatie van menselijke verwachtingen anticiperen, maar ook daadwerkelijk creëren. Om dit na te streven zorgen wij ervoor dat onze portfolio bedrijven de juiste voorwaarden en tools tot hun beschikking hebben – van hun werkplek en een op maat opgestelde groei tactiek, tot ontwikkelingscapaciteit en integratie van de laatste technologische ontwikkelingen.”

Na investering, werkt 2SQRS actief samen met alle geselecteerde startups van het fonds. In een unieke formule vervult het bedrijf de rol van zowel een investeerder als venture builder om het groeipotentieel te maximaliseren en te zorgen voor schaalbaarheid van de startups. Dit betekent een passende mix van strategisch advies, gewaagde designoplossingen en eventuele ontwikkelcapaciteit.

Het 2SQRS Venture Fund is opgezet in samenwerking met Ariadne Capital, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde investeringsmaatschappij. Eerder deze maand heeft Ariadne Capital het Ecosystem Economics® Investment Platform (ECO2 Investment Platform) gelanceerd – het eerste Europese ‘plug and play’ investeerders-platform. 2SQRS is de oprichtingspartner van dit platform en tevens het eerste fonds dat gebruik maakt van deze infrastructuur. Het ECO2 Investment Platform is in het leven geroepen om het voor grote vermogensbeheerders aantrekkelijk te maken om te kunnen investeren in de groei en positieve rendementen van de Europese venture capital markt, met een gezonde risicospreiding.


//Einde bericht

Bron: Prescomm

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: