Monsterboard pleit voor meer vrouwen in de IT

Vacatures doorspekt van jargon, technische details en afkortingen

Amsterdam, 18 April 2017 /EZPress/ - Monsterboard is van mening dat vrouwen te weinig worden overwogen voor IT functies door werkgevers. Bedrijven maken IT vacatures vaak veel te technisch, gebruiken een overdaad aan jargon en gaan te weinig in op aspecten waar vrouwen waarde aan hechten. Tegelijkertijd overwegen vrouwen een baan in de IT nog veel te weinig, veelal omdat ze denken dat IT te technisch en niet inspirerend voor ze is en omdat ze verwachten te belanden in een mannenwereld. Daarom pleit Monsterboard vandaag voor meer vrouwen in de IT op de eerste dag van de Diversity Week. Het recuitment platform wil met deze week zowel IT werkgevers als vrouwen laten inzien dat een baan in de IT voor vrouwen dichterbij is dan vaak gedacht wordt.

Aantal IT vacatures groeit sterk
Een baan in de IT kan voor veel vrouwen een interessante carrièrestap zijn. Met de digitalisering van de samenleving, komen er met de dag meer IT vacatures online. Op Monsterboard.nl stonden er in het eerste kwartaal van 2017 ruim 6.000 IT vacatures online. Gian Zandonà, managing director van Monsterboard: “Een IT functie is voor veel vrouwen niet direct een logisch stap of het lijkt niet haalbaar, maar als ze gaan onderzoeken hoeveel IT er al in hun huidige baan zit en als ze hun kwaliteiten hier naast leggen, blijkt dat een IT baan vaak wel binnen handbereik ligt. Soms moeten alleen wat extra trainingen of opleidingen gevolgd worden.”

Niet alleen technische kwaliteiten belangrijk
In het kader van de Diversity Week laat Monsterboard van 18 t/m 25 april echte vrouwen in de IT aan het aan het woord over heersende vooroordelen en hoe zij het zelf ervaren om in de IT te werken. Ook kunnen nieuwsgierige vrouwen en geïnteresseerden op Facebook een test doen om hun IT kwaliteiten te testen. Gian Zandonà: “Uiteraard moet je voor een IT functie als vrouw een zekere affiniteit of interesse hebben in techniek, maar uit gespreken met vrouwen die al werkzaam zijn in de IT blijkt dat communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen en creativiteit bijna net zo belangrijk zijn voor een IT functie.”

Om vrouwen überhaupt te interesseren in een IT baan moeten werkgevers veel meer inspelen op vrouwelijke behoeften en interesses en tevens vrouwen die al in een IT functie werken in een bedrijf ambassadeur maken. Zandonà: “Als werkgevers meer zouden inspelen op aspecten die vrouwen belangrijk vinden, dan overwegen ze de IT wellicht ook eerder als serieuze carrièrekans. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opleidingen, trainingen, een coach, ouderschapsverlof en flexibele werktijden.”

//Einde bericht

Bron: Monsterboard

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: