Pressroom Tim Foundation

Speciale Moederdagcadeautjes op de Koningsmarkt

Foto:

Zeewolde, 15 April 2017 /EZPress/ - Keramiek, mozaïek, vilt en sieraden in de vorm van een hart. Een creatieve vriendinnengroep verkoopt op de Koningsmarkt op 27 april handgemaakte cadeaus. De opbrengst gaat volledig naar de Stichting De Tim Foundation. Met de aankoop van een cadeau wordt ‘een steentje’ bijgedragen aan het onderzoek naar medicijnen tegen energiestofwisselingsziekten.
Mozaïeken is zeer arbeidsintensief. Gekleurde steentjes knippen, plakken en het geheel daarna voegen. Het resultaat is vaak kleurrijk. Wekelijks komen zeven vriendinnen bij elkaar. Ze maken al jaren prachtige mozaïeken.

Afgelopen winter besloot de vriendinnengroep hun creatieve handen in te zetten voor het goede doel: Stichting De Tim Foundation. Sindsdien maken de moeders alle avonden decoratieve mozaïeken harten, bloemen en vazen. De creativiteit bij de vriendinnen is groot. Op Koningsdag zijn naast mozaïek, ook keramieken sieraden en vilten cadeautjes te koop. De kraam met de speciale Moederdag cadeautjes staat in de marktstraat ter hoogte van Hobbytime. De cadeautjes worden feestelijk ingepakt. De opbrengst van de verkoop van de cadeaus gaat volledig naar de Tim Foundation.
De Stichting De Tim Foundation is opgericht door André en Nancy Polderman, ouders van Tim. Tim heeft een energieziekte, waardoor hij bijna geen energie heeft en lichamelijk snel achteruit is gegaan. Het doel van De Tim Foundation is geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte, en de ontwikkeling van medicijnen tegen de ziekte. Tegen de verwachting in, vierde Tim in november zijn 15e verjaardag. De helft van de kinderen met deze ziekte overlijdt voor zijn 10e levensjaar.

De spil van de mozaïekgroep is Joke. Joke maakt graag grote mozaïekwerkstukken. Deze staan verspreid door het dorp; de rupsbank in de heemtuin, de kinderen op het schoolplein van de Kaleidoscoop, de wandmozaïeken in Het Kruispunt en het mozaïek van de basisschool het Mozaïek. Gijsje (87) is de oudste van de groep en geniet van alle mozaïekavonden. Steentjes knippen is te zwaar voor haar, maar bloempotten beplakken kan ze als geen ander. Prisca plak elke dag en heeft de hoogste mozaiëkproductiviteit, Idelette mozaïekt zeer kleurrijk. Anneke, Mieke en Nancy keramieken ook. De sieraden met de keramieken harten zijn gemaakt door Nancy, Tim’s moeder.

//Einde bericht

Bron: Stichting Tim Foundation

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: