Stimuleringsprogramma voor stedelijke kavelruil

Den Haag, 12 April 2017 /EZPress/ - Stedelijke kavelruil is het op vrijwillige basis ruilen van onroerende zaken in stedelijk gebied. Eigenaren bepalen zelf hun omgeving. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is samen met het Kadaster een stimuleringsprogramma gestart om stedelijke kavelruil bekend te maken.

Eigenaren kunnen bij stedelijke kavelruil in onderling overleg bijvoorbeeld de grenzen van hun grondbezit aanpassen, zodat bewoners een mooiere woning kunnen bouwen of bedrijven ruimte krijgen voor uitbreidingsplannen. Of ze kunnen grond of gebouwen ruilen, zodat bijvoorbeeld winkeliers in gebieden met leegstand naar een levendig winkelgebied kunnen verhuizen. De achtergebleven panden kunnen dan tot woningen worden omgebouwd.

Middelen
Het ministerie en het Kadaster laten middelen ontwikkelen die iedereen die zelf met gebiedsontwikkeling aan de slag wil, kan gebruiken. Door het ondersteunen van proefprojecten doen zij kennis en ervaring op met stedelijke kavelruil. De resultaten van de proefprojecten delen zij vanuit het stimuleringsprogramma en zij maken deze voor iedereen beschikbaar.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: