De zonnedaken revolutie in Nederland

Amsterdam, 11 April 2017 /EZPress/ - In de afgelopen maanden is in Amsterdam Rebor BV neergestreken. Loci heeft haar wortels in Limburg en daar zijn al diverse volledig innovatieve geïsoleerde daken geplaatst met het geïntegreerde zonnepanelen dak systeem, bewijst de nieuwe website. “Dit innovatieve geïntegreerde en geïsoleerde zonnepaneel dak heeft als grote voordeel dat volledige daken snel en efficiënt kunnen worden gerenoveerd, gebouwd of vernieuwd tegen een marktconforme prijs, inclusief “de bonus van” de geïntegreerde Loci zonnepanelen”, aldus Rene Borro (directeur Rebor BV).

Reeds meerdere jaren leefde bij Rene Borro de wens om de gehele keten van zonnepanelen te optimaliseren. Optimalisatie in de keten van ontwikkeling tot productie en plaatsing tot nazorg is een specialisme van Rene Borro. “Met het nieuwe LOCI-systeem kunnen we dit realiseren, de gehele keten managen we vanaf de inkoop van onderdelen, tot productie, distributie en verkoop. Alle onderdelen zijn geproduceerd in Europa. Het is niet alleen geweldig om te zien, het is ook zeer efficiënt in de bouw en ik durf te stellen dat het de nieuwe standaard van Nederland zal worden die potentie heeft tot een wereldwijde uitrol”, aldus Rene Borro.

Voordat Rene actief was in de zonnepanelenmarkt was ketenoptimalisatie en industrialisatie zijn fulltime beroep. Met dit doel voor ogen is het Loci-systeem ontwikkeld. Het Loci (Low cost integrated solar and insulated roof) dak is volgens Rene Borro geschikt zowel voor nieuwbouw als ook voor renovatie, omdat het compleet geïsoleerde dak met zonnepanelen dakbedekking in de fabriek gefabriceerd wordt en hierdoor op de bouwplaats veel tijd en overlast bespaard blijft. “Daarmee is het een aantrekkelijke optie voor woningcorporaties om hun bewoners minimale overlast te laten ondervinden bij renovatieprojecten in vergelijk tot een traditionele renovatie”, aldus Rene Borro.

“We hebben het systeem zo ontwikkeld dat we prefab delen kunnen produceren in vooraf vastgestelde maten, waardoor bouwbedrijven snel en efficiënt zonnepaneel daken kunnen bouwen, zonder vertraging en tegen een concurrerende kostprijs ten opzichte van een regulier dak met zonnepanelen. Groot verschil is wel het uiterlijk en de opbrengst, klanten hoeven niet meer te twijfelen over de hoeveelheid zonnepanelen die ze aanschaffen, we leggen het hele dak vol. En waar de zon niet schijnt of waar vensters en andere obstakels zitten, plaatsen we gelijkwaardige dummy panelen die identiek uitzien, maar niet actief energie kunnen opwekken”, aldus Rene Borro.

Reacties en rol van de architecten en installateurs
Veel mensen hebben al gereageerd volgens de trotse eigenaren van de nieuwe Loci daken. De buren vinden het prachtig en ook voorbijgangers blijven regelmatig even staan kijken. De meeste mensen vertellen dat dit een veel elegantere oplossing is dan een “handjevol” panelen op bestaande dakpannen. De reacties uit de markt zijn dan ook enthousiast te noemen.
“Het begint vaak bij de architect en daar kan het ook goed misgaan. Veel architecten kennen het systeem nog niet en zijn vanwege de huidige eisen met betrekking tot de energieprestatie, eigenlijk tegen hun zin in, genoodzaakt mensen dan op te “zadelen” met een regulier dak en daarop traditionele zonnepanelen. Kostbaar, lelijk, niet efficiënt en dus niet de moderne standaard. De rol van de installateur gaat ook veranderen, bouwbedrijven kunnen nu namelijk direct installeren. Maar het zou ook zo maar kunnen zijn dat de installateurs de markt gaan domineren door massaal dit systeem te gaan inzetten en daarmee de loef van de bouwbedrijven af te steken. De komende maanden zullen uitwijzen welke partijen het voortouw zullen nemen in de projectbouw. Gaan we de architecten zien, de bouwbedrijven of de installateurs? Wie mag het zeggen”, aldus Rene Borro.

Reacties van klanten
“Voor het LOCI zonnepanelen dak (Low cost integrated solar and insulated roof) werd ik benaderd door Hans Coppen (architect). Hans kwam door een nieuwsbericht op de hoogte van deze nieuwe innovatie. Hans was een woning aan het ontwerpen waarbij de LOCI-toepassing uitermate geschikt zou zijn. Na uitwisseling van informatie en details heeft architect “Coppen” het LOCI-ontwerp opgenomen in het ontwerp van de woning”, aldus Rene Borro. Hugo Coppen (eigenaar van de woning en neef van Hans) komt uit een architectenfamilie (al 3 generaties) en heeft met Hans de fine-tuning gedaan. Unilin Insulations BV (Wolfgang Passlack) heeft teneinde de dakconstructie verder uitgewerkt. “Rene Borro van Rebor BV is persoonlijk langsgekomen en het was direct duidelijk dat het een gepassioneerde ondernemer was. Alles werd netjes “Just in time” geleverd. De uitdaging was om de geïsoleerde dak elementen op de juiste positie te plaatsen omdat de architect alles zeer nauw had getekend, maar ook dit hebben ze perfect verzorgd”, aldus Hugo Coppen.

Uitnodiging op de bouwbeurzen
“Wij nodigen iedereen met interesse in het Loci-systeem uit om onze nieuwe website te bekijken, of naar de beurzen te komen. Met name architecten, installateurs en bouwbedrijven nodigen wij ook uit om de bouwbeurs te bezoeken”, aldus Rene Borro. Loci is te zien op het Tiny Loft dak van Mill home op “Building Holland” (stand:10.039C) en bij Rockwool (stand:11.023) van 11 t/m 13 april 2017 in de RAI te Amsterdam.

SEAC-onderzoek
Rebor BV houdt zich bezig met innovaties en onderzoek op het gebied van zonne-energie voor de opwekking van elektriciteit binnen de gebouwde omgeving en met name de architectonische integratie in die omgeving. Dit gebeurt veelal in samenwerking met andere bedrijven uit de sector en kennisinstituten zoals de Technische Universiteit Eindhoven, ECN/ TU Delft en de combinatie van beide in de organisatie genaamd SEAC uit Eindhoven (Solar Energy Application Centre). “Voordat dit volledig geïntegreerde en geïsoleerde zonnepanelen-dak op de markt is gekomen is er langdurig getest en een octrooitraject aan voorafgegaan. Omdat de prestaties van het zonnepanelen dak volledig onderbouwd en gekwalificeerd moesten worden door een onafhankelijk instituut is gekozen voor het SEAC (Solar Energy Application Center). Het SEAC is gevestigd op de High Tech Campus te Eindhoven. De TU Eindhoven is gekozen omdat dit bekend staat als de “slimste regio van Nederland” en de “Brainport” ontwikkelingen. Mede dankzij de uitstekende onderzoeksresultaten, diverse test-opstellingen en de bewezen efficiency in de bouw is de keuze gemaakt om dit jaar de marktintroductie te realiseren. Limburg was als thuisbasis een makkelijke keuze maar voor landelijke uitrol niet optimaal. Daarom nu dus de stap naar Amsterdam”, aldus Rene Borro.

Naast Loci ook groothandel van reguliere panelen
Rebor BV houdt zich naast het nieuwe LOCI-zonnepanelen dak ook wereldwijd bezig met de inkoop, verkoop en bemiddeling van reguliere zonnepanelen en aanverwante artikelen aan installateurs en andere professionals. “Leveringen vanaf een pallet tot volledige containers zijn mogelijk. Met name in de pallethandel in Nederland en de wereldwijze container handel zien wij de laatste 12 maanden een sterke stijging. Wij leveren verschillende merken waardoor wij ook inzicht hebben in de meest producerende landen. China was lang de nummer één als leverancier van reguliere zonnepanelen, maar vanwege importbeperkingen van zonnepanelen uit China, zien we nu groei van productiebedrijven ontstaan in de rest van de wereld. Met LOCI als nieuwe standaard zou Nederland een voorbeeld kunnen neerzetten in esthetisch verantwoorde energietransitie. We hebben nu een echt Nederlands alternatief met een betere presentatie en grotere potentie”, aldus Rene Borro.

Voor meer informatie bezoek de website: www.loci-zonnepanelendak.nl

//Einde bericht

Bron: Rebor B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: