Buurtmonitor Integratie geactualiseerd en uitgebreid

Den Haag, 11 April 2017 /EZPress/ - Gemeenten hebben voor de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van hun integratiebeleid actuele gegevens nodig. Het Ministerie van SZW heeft hiervoor de Buurtmonitor Integratie geactualiseerd en vernieuwd.

Er zijn nu historische reeksen toegevoegd, waarmee meerjarige ontwikkelingen inzichtelijk worden (vanaf 2009). Tevens is een vernieuwd ‘dashboard’ aan de website toegevoegd die het mogelijk maakt om met een paar muisklikken de meest relevante informatie over een thema, gemeente of buurt op een rij te krijgen.

Aanvullende informatie krijgt u door op de gepresenteerde figuren te klikken, of via de tab ‘database’ meer gedetailleerde informatie op te vragen. De informatie kan op verschillende manieren inzichtelijk worden gemaakt: in de vorm van tabellen, grafieken of kaarten; en kan in verschillende bestandsformaten gedownload worden (Word, Excel, pdf, etc).

Inzicht
De buurtmonitor geeft op buurtniveau inzicht in de stand van de integratie door de verschillende demografische en sociaal-economische indicatoren naar herkomst te presenteren.

Zo kunt u buurten op basis van feiten beoordelen en vergelijken met andere buurten en gemeenten en met het Nederlands gemiddelde.

Startpunt
De buurtmonitor bevat de gegevens van alle 390 Nederlandse gemeenten en de bijbehorende 12.822 buurten.

Alle informatie die de monitor biedt, kunt u gebruiken als startpunt voor ontwikkeling van activiteiten en beleid, en analyse van de lokale of nationale situatie.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: