VNO-NCW: Houd Britse markt zo toegankelijk mogelijk voor ondernemers

Den Haag, 30 Maart 2017 /EZPress/ - De Europese Unie moet er alles aan doen om de Britse markt zo toegankelijk mogelijk te houden voor ondernemers. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland nu de Britse premier Theresa May de Brexitprocedure in gang heeft gezet om de EU te verlaten.
Nederlandse ondernemers zijn gebaat bij een zorgvuldige Brexit-strategie, benadrukken de ondernemingsorganisaties. Niet alleen zijn er miljarden euro`s met de handel met de Britten gemoeid, maar ook tenminste 200.000 banen. Qua toegevoegde waarde is het VK de tweede exportbestemming voor Nederlandse bedrijven. De Nederlandse belangen zijn daarmee groter dan die van veel andere EU-landen.

Markttoegang
Ondernemers moeten een goede toegang houden tot de Britse markt tijdens het hele proces van uittreding, inclusief goede overgangsregelingen. Zo moet de schade door de Brexit zoveel mogelijk worden beperkt. VNO-NCW, MKB-Nederland en hun Europese collega-organisaties BusinessEurope en UEAPME zouden uiteindelijk graag vasthouden aan een douane-unie. Ook is het essentieel dat de Britten zich op de interne markt aan de EU-regels houden, omdat anders het gelijke speelveld wordt verstoord. ‘We moeten het spel stevig spelen, maar uiteindelijk constructief blijven. Zowel het VK als wij hebben erg veel te verliezen,` aldus de ondernemingsorganisaties.

Taskforce Brexit
VNO-NCW en MKB-Nederland en LTO Nederland hebben een speciale Taskforce Brexit ingesteld van leden die regelmatig bij elkaar komen met oog op de Nederlandse positie en belangen. Nu al is er ongerustheid onder ondernemers over het proces en de schade die zij kunnen ondervinden.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: