Direct PC past verkooppraktijk aan

Den Haag, 29 Maart 2017 /EZPress/ - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de eigenaar van het bedrijf Direct PC aangesproken vanwege klachten van vooral oudere consumenten. Het bedrijf heeft daarna direct zijn verkooppraktijken aangepast. Het bedrijf zet bij verkoop aan de deur consumenten niet meer onder druk om ‘ja’ te zeggen tegen het aanbod. Bovendien krijgen zij betere informatie over de inhoud van de dienst, de kosten en de bedenktijd die geldt.
Direct PC biedt een abonnement op een servicecontract op PC-onderhoudsdiensten. Deze abonnementen worden via verkoop aan de deur verkocht. Bernadette van Buchem, directeur consumenten van de ACM: “Het is belangrijk dat consumenten precies weten waar ze ‘ja’ tegen zeggen. Omdat verkoop aan de deur soms dwingend kan overkomen hebben consumenten een bedenktijd. Ook daarover moeten ze goed worden geïnformeerd.”

Wat is er aan de hand?
Via ConsuWijzer en uit de media ontving de ACM klachten van met name oudere consumenten die zich onder druk gezet voelden om aan de deur een contract af te sluiten met Direct PC. Het was hen niet duidelijk dat zij nog een bedenktijd hadden. Ook was de inhoud van de dienst hen vaak niet duidelijk.

Met de eigenaar van Direct PC heeft de ACM afgesproken:
- Direct PC vermeldt de bedenktijd van 14 dagen duidelijk tijdens het verkoopgesprek, bij de informatie op de website en in het contract;
- De essentiële kenmerken van de dienst (wat het is, wat het kost) worden duidelijker vermeld bij het verkoopgesprek, op de website en in het contract;
- Direct PC controleert zijn verkopers streng op hun werkwijze en benadering.

Snelle aanpak consumentenproblemen
De ACM heeft verschillende instrumenten tot haar beschikking om consumentenproblemen op te lossen. Bij haar keuze voor een aanpak zet de ACM de consument centraal. In dit geval kiest de ACM voor een snelle, gerichte aanpak. In andere gevallen kiest de ACM ervoor een boete op te leggen. De ACM zal de komende tijd in de gaten houden of Direct PC zich aan de regels houdt. Consumenten die toch nog problemen ondervinden met dit bedrijf kunnen deze melden bij ConsuWijzer.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: