Bijna helft Tweede Kamer heeft ervaring in bedrijfsleven

Den Haag, 27 Maart 2017 /EZPress/ - De nieuwe Tweede Kamer telt 35 mensen met ondernemerservaring, en daarnaast nog eens 32 mensen die in het bedrijfsleven hebben gewerkt. Van de 150 Kamerleden heeft dus 45 procent enige ervaring met het bedrijfsleven. Dat blijkt uit een inventarisatie van opinieblad Forum van VNO-NCW. Vooral VVD, PVV en DENK scoren goed.

Zelfstandig adviseurs
Bij Kamerleden met ondernemerservaring gaat het veelal om zelfstandig adviseurs. Daarnaast telt de Kamer onder meer twee boeren en eigenaren van een metaalbedrijf en een advocatenkantoor, en twee horeca-exploitanten. Ondernemers klagen regelmatig dat politici niet beseffen hoe regelgeving uitwerkt in de bedrijfspraktijk.

DENK: 3 uit 3
De VVD, de grootste fractie, telt 10 Kamerleden met ondernemerservaring, en nog eens 12 leden die het bedrijfsleven kennen. De PVV scoort eveneens goed met 7 ondernemers. DENK scoort maximaal: alle drie de Kamerleden hebben ondernemerservaring. Minder goed scoren D66 (1 ondernemer) en SP, ChristenUnie en SGP, die alle drie geen ondernemers tellen. De twee christelijke fracties beschikken ook niet over ervaring in het bedrijfsleven.

Doorschuiven naar kabinet
Een deel van de Kamer zal doorschuiven naar het kabinet, en zal vervangen worden. Dat kan gevolgen hebben voor het percentage leden met bedrijfservaring. Tegelijkertijd wordt het kabinet dan wel meer ‘ondernemend’.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: