Uitspraak rechtbank over boete betonnen prefab garages

Den Haag, 22 Maart 2017 /EZPress/ - De Rechtbank Rotterdam heeft op 16 maart 2017 het boetebesluit van ACM over een kartel bij producenten van betonnen prefab garages bevestigd.

ACM heeft op 1 juni 2015 een kartel vastgesteld tussen producenten van deze garages. De twee grootste producenten van deze garageboxen - Rekers Betonwerk en Juwel Betonbauteile - hadden afspraken gemaakt om de onderlinge concurrentie uit te schakelen. Zij hadden klanten verdeeld en prijsafspraken gemaakt.

Rechtbank bevestigt hoogte van de boete
Juwel is tegen het besluit in beroep gegaan bij de Rechtbank Rotterdam. Het beroep ging uitsluitend over de hoogte van de boete. Juwel was het niet eens met de ernst van de overtreding. De ernst bepaalt ook de hoogte van de boete. Het kartel had volgens Juwel minder lang geduurd. Ook vond Juwel dat het kartel maar om slechts enkele modellen betonnen garages ging. De rechtbank heeft het beroep van Juwel ongegrond verklaard. De boete blijft in stand.
Tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam is hoger beroep mogelijk bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: