Nieuwe films Guido Hendrikx en Reber Dosky openen 9e editie kortefilmfestival Go Short

Amsterdam, 17 Maart 2017 /EZPress/ - Vandaag start de kaartverkoop voor de negende editie van Go Short. Hét festival voor de korte film vindt dit jaar van 5 tot en met 9 april plaats in Nijmegen. Met een bomvol en actueel programma vol inspiratie en focus, neemt Go Short je vijf dagen lang mee en stelt je onderweg voor aan Europa’s grootste filmtalent. Dit jaar maken zij voor het eerst kans op een plek op de prestigieuze Oscar longlist. In het openingsprogramma worden onder andere de kakelverse Nederlandse korte documentaires van Guido Hendrikx en Reber Dosky vertoond. Naast het competitieprogramma biedt Go Short diverse focusprogramma’s, een uitgebreide randprogrammering, feestjes, een educatief programma en workshops. Go Short is daarmee de ontmoetingsplek waar korte filmmakers en publiek samenkomen.

Terugkerend talent
De competitie vormt het fundament van het jaarlijkse filmfestival. Het hoogwaardige en omvangrijke Europese en Nederlandse competitieprogramma bestaat uit 101 korte films. Een onafhankelijke, internationale vakjury reikt de prijzen uit.
Dit jaar gaan 141 korte films op Go Short in première, waaronder Meryem, een indrukwekkend portret over de vrouwen die tegen IS strijden door Reber Dosky (winnaar Go Short Award 2016 met The Sniper of Kobani). De nieuwe, zes minuten durende documentaire A Story About My Eyes van Guido Hendrikx (maker Stranger in Paradise – openingsfilm IDFA) is in samenwerking met Go Short gemaakt. Ook Douwe Dijkstra (Voor Film, Démontable) keert terug naar het filmfestival en maakte de rake festivaltrailer Don’t Blink (https://youtu.be/GBpYPZ35puk ). Go Short biedt deze editie opnieuw vol trots een podium aan deze Nederlandse filmtalenten.

Gouden randje
In totaal zijn ruim 300 films te zien tijdens Go Short. Sinds januari 2017 is Go Short het eerste en enige filmfestival in Nederland dat zichzelf een Oscar® Qualifying Festival mag noemen. Dit houdt in dat winnaars van de Go Short Awards voor fictie en animatie, in zowel de Nederlandse als de Europese competitie, vanaf nu automatisch op de longlist komen van de Academy Awards®.
Het festival focust het programma dit jaar op filmland Spanje, filmmaker Jonas Odell - die naast zijn films bekendheid verwierf met zijn videoclips voor onder andere U2, Franz Ferdinand en Goldfrapp - en het Iraanse filmduo Ali Asgari & Farnoosh Samadi.
Dat korte film zichzelf niet begrenst tot de filmzaal, bewijst de mixed media pop-up expo Hidden Places. Meer informatie en tickets via www.goshort.nl

//Einde bericht

Bron: Go Short

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: