Jos van Emden tweede in afsluitende tijdrit, Roglic vierde in klassement

Amsterdam, 14 Maart 2017 /EZPress/ - Jos van Emden is tweede geworden in de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico. De Nederlandse tijdritspecialist van Team LottoNL-Jumbo moest drie seconden toegeven op winnaar Rohan Dennis. Primoz Roglic behield zijn vierde positie in het algemeen klassement, welke gewonnen werd door de Colombiaan Nairo Quintana.

“Als je zo dichtbij bent, wil je gewoon winnen. Ik ben enorm teleurgesteld”, aldus Van Emden. Hij baalt nadat hij, net als in de Eneco Tour vorig jaar, verslagen is door Dennis. “Het is al de tweede keer dat ik een WorldTour-zege misloop omdat Dennis sneller is.”

Jos van Emden begon net na twee uur aan zijn tijdrit van 10 kilometer door San Benedetto del Tronto. Na 4,4 kilometer noteerde Van Emden een 4’47”. Alleen Dennis was hier een seconde sneller. Ploeggenoot Primoz Roglic noteerde dezelfde tijd als Van Emden. Op de streep stopte de klok op 11’21” en mocht Van Emden plaatsnemen in de hotseat. Daar was het spannend tot en met de laatste renners. Met nog drie renners te gaan dook Dennis met drie seconden onder de tijd van Van Emden.

“Ik heb niet constant op die hotseat naar het scherm gekeken. Ik heb daar echt geen zin in. Als je al die tijden ziet word je alleen maar nerveuzer. Zo nerveus als nu, ben ik nog nooit geweest. Het is ontzettend balen. Een tweede plek, daar koop je niks voor.”

Primoz Roglic vijfde in de rit
Op de streep noteerde Primoz Roglic een 11’29”, de vijfde tijd. In het klassement eindigt de Sloveen als vierde, op 45 seconden van winnaar Quintana. “Ik ben blij met mijn prestatie, maar ook met die van de ploeg. We hebben een goede zaak gedaan door met mij vierde te worden. Daar mogen wij best trots op zijn.”

Roglic wilde vandaag vooral voor de etappe gaan. “Ik keek uit naar deze etappe. Elke dag heb ik hard moeten werken voor het klassement, maar vandaag ben ik vooral bezig geweest met de uitslag in de tijdrit. Mijn belangrijkste doel in zo’n tijdrit is om zo hard mogelijk tien kilometer te rijden, dat heb ik vandaag gedaan.”

Addy Engels
Ploegleider Addy Engels baalt vooral. “Wat nu overheerst is dat Dennis drie seconden sneller is. Van Emden reed een fantastische tijdrit, hij heeft niks fout gedaan. Het is heel eerlijk, maar wel zuur. Dat overheerst nu voorlopig.”

Toch is Engels ook blij met het eindresultaat. “We moeten realistisch zijn. Het is een mooi resultaat om vierde te worden met Primoz Roglic. Het gat naar achteren was vandaag spannender dan het gat naar voren. Dat Primoz niet opschuift was te verwachten, maar je weet nooit. Hij reed een hele goede tijdrit.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: