Primoz Roglic tweede op de Alto de Fóia

Amsterdam, 17 Februari 2017 /EZPress/ - Primoz Roglic is donderdag tweede geworden in de Volta ao Algarve. Op de tweede dag van de Portugese rittenkoers verloor de Sloveen van Team LottoNL-Jumbo de sprint van Daniel Martin. De Ier was net iets sneller op de slotklim, de Alto de Fóia. In het klassement pakt Martin de leiding, Roglic volgt op vier seconden.

“Ik koers om te winnen, maar toch ben ik blij met mijn niveau. Een tweede plek bewijst dat ik goed bezig ben. Martin was vandaag net iets sterker.” Roglic kan leven met de tweede plek in deze bergrit. “Ik heb alles gegeven. Op de klim probeerde ik een aantal keer aan te vallen, maar ik raakte hem niet kwijt.”

Vorige week liet Roglic met een derde en een vijfde plaats in de Ronde van Valencia al zien dat hij in orde is. “Ik begin aardig op niveau te komen. Mijn goede vorm is er en ik wil er alles aan doen om dat te laten zien. Ik doe mijn best en dit was vandaag het resultaat. Dit geeft vertrouwen voor de komende dagen. Het was een zware dag en de ploeg heeft mij vandaag geholpen. Morgen moet ik opnieuw mijn best doen in de tijdrit.”

Frans Maassen
Ploegleider Frans Maassen vertrouwde erop dat Roglic vandaag iets moois kon laten zien. ”Vorig jaar werd Primoz hier derde, we hadden de goede hoop dat hij dit jaar weer zo goed zou presteren. Zijn trainingen gingen goed, dus we verwachtten dat hij van voren mee zou doen. Natuurlijk brengt dat druk met zich mee, maar Roglic heeft laten zien daarmee om te kunnen gaan.”
“Vanuit de auto heb ik hem constant gecoacht en hem gezegd dat hij moest koersen om te winnen. Daniel Martin is behoorlijk explosief, maar het is nooit leuk om te verliezen. Ik denk dat Primoz gedaan heeft wat hij moest doen.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: