Servicepunt Karmac Bibliotheek in Huis van Buren

Foto:
Foto: Pixabay/Creative Commons

Buren, 07 Februari 2017 /EZPress/ - Vrijdag 10 februari om 10:30 uur neemt wethouder Annie Benschop op feestelijke wijze het servicepunt in gebruik dat Karmac Bibliotheek heeft ingericht in de vrijwilligersbibliotheek in het Huis van Buren aan de Kasteellaan 1 te Buren. Daarmee krijgen de inwoners van Buren e.o., naast de collectie van de vrijwilligersbibliotheek, toegang tot een collectie van maar liefst 125.000 boeken. Daarvoor moeten zij zich wel als lid van Karmac Bibliotheek aanmelden. Bij aanvang zal drie dagen per week op vaste tijden een medewerker van Karmac Bibliotheek aanwezig zijn ter ondersteuning en voor advies.

Bij het servicepunt in het Huis van Buren kunnen bibliotheekleden gereserveerde bibliotheekmaterialen afhalen en inleveren. Bij het servicepunt staan, naast de collectie van de vrijwilligersbibliotheek, geen boeken van Karmac op de plank, zoals in de bibliotheek in Lienden. Wel is er een computer met internet waar ieder de bibliotheekcatalogus van Karmac kan raadplegen, boeken kan verlengen of reserveren of bijvoorbeeld online lid kan worden. Behalve het inschrijfgeld van € 3,50 is een lidmaatschap voor de jeugd gratis. Het lidmaatschapsgeld bedraagt voor volwassenen € 35,00 per jaar. Als welkom betaald men voor het eerste jaar slechts € 17,50. Voor reserveringen die op het servicepunt worden afgehaald hoeft geen reserveringsgeld te worden betaald. Het is de bedoeling dat Karmac binnenkort soortgelijke servicepunten ook zal realiseren in Maurik en Beusichem.

Naast de vaste openingstijden wanneer de bibliotheek in het Huis van Buren door vrijwilligers wordt bemand, is er een Karmac-medewerker aanwezig op dinsdag (16.30 – 17.30 uur), woensdag (10.30 – 11.30 uur) en op vrijdag (13.30 – 14.30 uur). Boeken kunnen worden afgehaald en ingeleverd tijdens de openingsuren van het Huis van Buren.

//Einde bericht

Bro: Karmac Bibliotheek

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: