Minder regulering op de markt voor vaste telefonie

Den Haag, 19 Juli 2016 /EZPress/ - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stopt met een deel van de regulering van vaste telefonie. Geen van de partijen heeft namelijk nog een sterk dominante positie, zo blijkt uit een analyse van ACM. Steeds meer consumenten maken gebruik van nieuwe, digitale telefoondiensten. Alleen op de kleinzakelijke markt, waar 2 tot en met 12 gespreksdiensten tegelijkertijd kunnen worden gevoerd, blijft KPN gereguleerd. Daar gelden voor dit bedrijf voortaan minder verplichtingen.

Henk Don, bestuurslid van ACM: “Door concurrentie ontwikkelen de verschillende markten voor vaste telefonie zich goed. Consumenten nemen nu vooral digitale telefoondiensten af, die met name in bundels met internet en televisie worden verkocht. Inmiddels is al bijna 85% van de consumentenaansluitingen digitaal. We verwachten dat eind 2019 minder dan 5% van de aansluitingen nog klassiek is.”

Steeds meer digitale diensten
Klassieke diensten als ISDN2 en ISDN30 maken steeds meer plaats voor digitale diensten als voice-over-broadband en hosted voice. In de grootzakelijke markt, waar meer dan 12 gespreksdiensten tegelijkertijd kunnen worden gevoerd, hebben concurrenten van KPN hun positie kunnen verbeteren. ACM heeft daarom vastgesteld dat het niet langer nodig is om KPN verplichtingen op te leggen op de grootzakelijke markt. In de kleinzakelijke markt beschikt KPN wel over een hoog marktaandeel en is regulering nu nog nodig.

Marktpartijen kunnen reageren
ACM heeft de analyse vastgelegd in een ontwerpbesluit, waarop marktpartijen kunnen reageren. Na verwerking van de reacties legt ACM het voor aan de Europese Commissie en vervolgens zal ACM een definitief besluit nemen.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: