Eigen Huis: ‘Check of hypotheek goedkoper kan’

Amersfoort, 17 Februari 2016 /EZPress/ - Ruim de helft van de huiseigenaren informeert niet bij zijn geldverstrekker of de rente omlaag kan. Dat stelt SNS, na onderzoek onder ruim duizend woningbezitters.

Ruim een kwart van de ondervraagden weet niet hoe de maandelijkse hypotheeklasten omlaag kunnen. Veel mensen vrezen de boeterente.

SNS wijst op rentemiddeling, waarmee de klant zijn hypotheek kan oversluiten naar een lagere rente, en de boete uitsmeert over de nieuwe rentevaste periode. Een verbouwing kan ook zorgen voor lagere hypotheeklasten, mits de woningwaarde dan meer stijgt dan de hypotheek.

Wie extra aflost óf een woning heeft die is gestegen in waarde, betaalt minder hypotheekrente. Dat bespaart per maand al snel tientallen euro’s. De bijbehorende grenzen en rentekortingen verschillen per bank. En niet elke geldverstrekker berekent die lagere rente automatisch. Vraag dus aan de eigen geldverstrekker hoe het zit, adviseert Vereniging Eigen Huis.

Looptijdservice
SNS introduceerde in november looptijdservice. Dat houdt in dat de bank elke twee jaar de klant uitnodigt om samen naar de hypotheek te kijken. Zo’n oriënterend gesprek is gratis. En als de bank tussentijds mogelijkheden ziet om de hypotheek goedkoper te maken, krijgt de klant een seintje. Een woordvoerder van SNS zegt dat er nog geen andere banken of verzekeraars zijn die deze service aanbieden.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: