Aantal banen in 2015 licht gestegen

Zakelijke markt zit in de lift terwijl overheid, zorg en welzijn zijn gekrompen

Amersfoort, 14 Januari 2016 /EZPress/ - Het aantal banen in Nederland is in 2015 gestegen met 0,3 procent. Dit blijkt uit de Banen Index van Raet, specialist in HR-cloudoplossingen en -services, in samenwerking met HR-Analytics adviesbureau iNostix. In juni 2015 beleefde het aantal banen een hoogtepunt. Het aantal banen in de zakelijke markt maakte met 0,7 procent de grootste groei door. Binnen deze sector was de groei het grootst onder bedrijven tot 100 medewerkers (+1,8%) en bedrijven van 100 tot 500 medewerkers (+1,0%), terwijl het aantal banen bij bedrijven met meer dan 500 medewerkers daalde met 1 procent.

Niet in alle sectoren is het aantal banen in 2015 gestegen. Zo kromp het aantal banen in de sector zorg en welzijn het sterkst met 1,3 procent. Ook binnen de overheid is deze dalende trend te zien. Hier daalde het aantal banen over heel 2015 met 0,8 procent. De onderwijssector liet een gebruikelijke krimp zien in de zomermaanden, die in de tweede helft van het jaar weer werd goed gemaakt.

Leon de Looff, directeur van Raet: “Nu de economie lijkt aan te trekken, zien wij een groeiende behoefte aan informatie over de werkgelegenheid. Met de Raet Banen Index brengen wij actuele en betrouwbare data van verschillende branches in kaart. Hierdoor kunnen wij maandelijks een snelle indicatie geven van de ontwikkeling in het aantal banen in Nederland en daarmee een weergave van het economische tij.”

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: