Next Nature Network gelanceerd tijdens Dutch Design Week 2015

Eindhoven, 23 Oktober 2015 /EZPress/ - Op 22 oktober 2015 lanceerde initiatiefnemer Koert van Mensvoort het Next Nature Network officieel in Nederland. De lancering vond plaats tijdens de Now Future Talkshow van de Dutch Design Week waar hij dit jaar ambassadeur van is. Next Nature Network is een nieuwe natuurbeweging die niet terug, maar vóóruit wil naar de natuur.

Next Nature Network
Traditionele natuurorganisaties hebben een te romantisch beeld van ongerepte natuur. Next Nature Network gelooft dat we zo omringd worden door technologie dat het onze next nature is geworden. Met prikkelende producten, publicaties, expo`s en evenementen wil Next Nature Network discussies over onderwerpen als nanotechnologie, geprint voedsel, levende steden en robots niet uit de weg gaan, maar juist aanjagen.

"Next Nature is een nieuwe manier van kijken naar de relatie tussen mens, natuur en technologie. Traditioneel zien we natuur en technologie als tegengestelden, maar we leven nu in een tijd waarin technologie zo alomtegenwoordig is, dat het een nieuwe natuur is geworden", aldus initiatiefnemer Koert van Mensvoort.

De lancering betekent het startpunt van een transformatie van het bestaande Next Nature gedachtegoed naar een Nieuwe Natuurbeweging die zijn wortels heeft in Nederland. Op www.nextnature.nl bestaat daarom vanaf vandaag de mogelijkheid om lid te worden van het Next Nature Network. Leden worden uitgenodigd om het gedachtegoed te ondersteunen en ontvangen jaarlijks een prikkelend product.

Ambassadeurs
De eerste ambassadeurs, waaronder astronaut André Kuipers, volksfilosoof Bas Haring en ontwerper Daan Roosegaarde, hebben zich al achter het Next Nature Network gedachtegoed geschaard.

"We hebben technologie gebruikt om op plekken te leven waar we helemaal niet thuis horen, zoals de ruimte. Technologie heeft ons altijd de mogelijkheid gegeven om onze grenzen te verleggen. Ik denk dat er ruimte is voor een organisatie die vooral vooruit kijkt naar wat technologie ons brengt en kan brengen." aldus André Kuipers.

ECO coin
Na eerdere discussie opwekkende projecten zoals Het Kweekvlees Kookboek, de Rayfish Footwear hoax en de rondreizende Nano Supermarket, richt het Next Nature Network zich het komende jaar op het initiëren van een ECO coin die de waarde van natuur uitdrukt. Net als andere munteenheden, zoals de Dollar en de Euro, heeft de ECO coin een wisselkoers die meebeweegt met de noodzaak om kwetsbare ecologieën - zoals het regenwoud of het koraalrif - te beschermen.

Tijdens de Now Future Talkshow is het Next Nature Network officieel gelanceerd door de eerste symbolische Eco coin the overhandigen. Koert reikte de munt uit aan Yoyo Yogasmana van project Age of Wonderland, voor zijn werk in Indonesië voor het behoud van meer dan 130 bestaande rijstsoorten zonder enig gebruik van insecticiden.

//Einde bericht

Bron: Next Nature

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: