CBS: Meer omzet voor horeca in eerste kwartaal 2015

Den Haag, 09 Juni 2015 /EZPress/ - In het eerste kwartaal van 2015 steeg de omzet van de horeca, inclusief verblijfsrecreatie, kantines en catering, met 3,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is het zevende kwartaal op rij met groei. 2015 begint hiermee positief voor de horeca. Ook andere indicatoren wijzen op verder herstel van de horeca. Het ondernemersvertrouwen bleef positief en nam zelfs iets toe, de werkgelegenheid trok verder aan en het aantal faillissementen was lager dan een kwartaal eerder. Dit maakt CBS vandaag bekend in de Kwartaalmonitor horeca.

Restaurants wederom koploper bij omzetgroei
In het eerste kwartaal is, net als in het laatste kwartaal van 2014, de sterkste omzetgroei gemeten bij de restaurants ( 6,6 procent). Bijna alle branches binnen de horeca boekten dit kwartaal een omzetgroei van meer dan 3 procent. Uitzonderingen hierop waren de snackbars en de cafés, met een stijging van 1,3 procent en 0,5 procent.

Vertrouwen horecaondernemers opnieuw positief
Het vertrouwen van de horecaondernemers is aan het begin van het tweede kwartaal van 2015 opnieuw positief en met 7,1 iets hoger dan een kwartaal eerder. De stemmingsindicator staat nu al anderhalf jaar in de plus, volgend op het negatieve sentiment in 2012 en 2013.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: