Pressroom koning & vogel

Greenchoice-dochter KiesZon krijgt mega zonneproject

KiesZon sluit grote overeenkomst met ThyssenKrupp

Den Bosch, 02 December 2014 /EZPress/ - KiesZon, het dochterbedrijf van Greenchoice en International Solar, sloot deze week een grote overeenkomst met staalbedrijf ThyssenKrupp Materials Nederland voor het bouwen van een mega zonnestroomproject van 2,3 miljoen kWh. Het project bestaat uit ongeveer 9.000 zonnepanelen en is daarmee meteen ook één van de grootste zonnestroomprojecten van Nederland. KiesZon investeert in de zonne-installaties en zorgt voor de ontwikkeling en exploitatie. Voorjaar 2015 start de bouw.

De 9.000 panelen worden verspreid over twee locaties: 6.000 voor de vestiging van ThyssenKrupp in Veghel en 3.000 voor die in Zwijndrecht. Afgelopen maanden is door ThyssenKrupp en KiesZon intensief samengewerkt. Voor Thyssen Krupp is het zonnestroomproject een belangrijke bijdrage aan duurzame bedrijfsdoelstellingen. Het project is mede mogelijk dankzij een SDE+ subsidie. ThyssenKrupp gaat voor haar zonnestroom ongeveer hetzelfde betalen als voor haar huidige niet-groene stroom. KiesZon is de eerste tien jaar eigenaar van de zonnepanelen, daarna gaat het eigendom over op ThyssenKrupp Materials Nederland.

Greenchoice is trots op de betrokkenheid van KiesZon bij dit grote zonneproject. Met het aansluiten van een grote internationale speler als ThyssenKrupp komt het doel van Greenchoice steeds dichterbij: bewust omgaan met energie en 100% groene stroom uit Nederland.

www.greenchoice.nl/nieuws

Contact voor mediavragen:
Frank Heijckmann, Algemeen Directeur KiesZon, tel. 06 - 49 10 10 82 Frank.heijckmann@kieszon.nl

Links:
Greenchoice
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: