Zeewolde Liberaal voor verbod op RoundUp

Foto:

Zeewolde, 27 Januari 2014 /EZPress/ - Per 1 november 2015 gaat de landelijke richtlijn in, die het gebruik van RoundUp als bestrijdingsmiddel door gemeenten verbiedt. RoundUp heeft als werkzame stof glyfosaat. Dit gif wordt in verband gebracht met veel ernstige ziekten zoals tumoren, hormoonziekten, de ziekte van Parkinson en geboorteafwijkingen. RoundUp wordt in Zeewolde gebruikt op verhardingen zoals trottoirs, maar ook op paden waar het onkruid sneller woekert. Dus op plaatsen waar onze kinderen spelen en waar onze huisdieren lopen.

De fractie van Zeewolde Liberaal heeft art. 36 vragen gesteld aan het College van B&W van Zeewolde over het gebruik van RoundUp in de gemeente. Zeewolde Liberaal wil dat het gebruik van RoundUp en andere
glyfosaat bevattende bestrijdingsmiddelen in Zeewolde wordt gestopt. Bovendien wil Zeewolde Liberaal dat de bedrijven die voor de gemeente werken in het groenonderhoud wordt verboden om RoundUp en andere glyfosaat bevattende bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

//Einde bericht

Bron: Zeewolde Liberaal

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: