Deze week kunst kijken op de Creative Campus

Foto:
MAC3PARK-directeur Meine Breemhaar (links) tijdens een rondgang langs de 300 kunstwerken. Hij krijgt een toelichting van de Lelystadse kunstenares Tiny de Bruin, die met 11 werken aan de expositie deelneemt. Foto: MAC3PARK.

300 kunstwerken van 29 kunstenaars in fabriekshallen

Almere, 17 December 2013 /EZPress/ - Op de Creative Campus aan de Bolderweg te Almere kan kennis worden gemaakt met het werk van Flevolandse kunstenaars. In de voormalige fabriek van Beiersdorf worden onder het motto Campus Art ruim 300 kunstwerken geëxposeerd. Gisteren opende wethouder Economische Zaken en Cultuur Ben Scholten de expositie, die tot en met vrijdag 20 december te zien zal zijn.

Campus Art is een initiatief van Creative Cooperation, een samenwerkingsverband van onderling verbonden kunstenaars die samen sterker willen staan. De Creative Cooperation heeft zich gevestigd op Creative Campus in het tot Fabriek036 omgedoopte oudste industriële complex van Almere. Robert Essenburg voorzitter van de Creative Cooperation zei verheugd te zijn dat in korte tijd Campus Art met zoveel kunstenaars georganiseerd kon worden: “Campus Art is de generale repetitie en opmaat naar de grote kunstmanifestatie Art Fair die in maart 2014 eveneens op de Creative Campus wordt gehouden.” Wethouder Ben Scholten, die de officiële opening verrichtte benadrukte het belang van het ondernemerschap van de kunstenaars. Zeker in economisch moeilijke tijden is het belangrijk om innovatief te zijn en het initiatief te nemen, zo zei hij. Meine Breemhaar, directeur van MAC3PARK, de eigenaar van de Creative Campus in Almere, sprak zijn waardering uit over de initiatiefnemers die met Campus Art het belang van een creatieve hotspot in Almere extra onderstrepen.

Campus Art is tot en met vrijdag 20 december van 09.00 uur tot 17.00 geopend. Adres: Creative Campus, Bolderweg 2, Almere. Meer informatie e op www.campusart.nl

//Einde bericht

Bron: MAC3PARK


Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: