Vanaf zomer 2017 stoptrein tussen Arnhem en Dusseldorf

Den Haag, 14 Juni 2013 /EZPress/ - Vanaf de zomer van 2017 rijden rechtstreekse stoptreinen tussen Arnhem, Emmerich en Düsseldorf. Dat hebben staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) en de Duitse deelstaatminister Groschek van Noordrijn-Westfalen vandaag bekendgemaakt in Emmerich. `De nieuwe stoptrein maakt de treinreis tussen Arnhem en Emmerich een stuk sneller. Van ruim 2 uur nu, naar een halfuur straks`, aldus Mansveld.

De nieuwe stoptreinverbinding is een regionaal initiatief van de provincie Gelderland, stadsregio Arnhem-Nijmegen en het Duitse verkeersverbond Verkehr Rhein Ruhr. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu draagt daaraan eenmalig € 6 miljoen bij.

De trein zal tussen Arnhem en Düsseldorf onder andere stoppen op de stations Arnhem, Zevenaar, Emmerich, Oberhausen en Duisburg. Naar verwachting zullen dagelijks 2000 tot 2200 mensen met de nieuwe stoptrein grensoverschrijdend reizen. De trein rijdt vanaf de zomer van 2017 één keer per uur. Reizigers hoeven niet te reserveren. De trein vormt een aanvulling op de snelle ICE (Intercity-Express tussen Nederland, Duitsland en Zwitserland) waarvoor een reservering noodzakelijk is. De ICE rijdt eens in de 2 uur en stopt alleen op grote stations.

Mansveld noemt het verbinden van grensregio`s een belangrijke prioriteit. `Via het spoor zijn de ruim twee miljoen inwoners van Gelderland straks verbonden met de ruim zeventien miljoen inwoners van Noordrijn-Westfalen.` Tijdens een vervolg-spoortop tussen Nederland en Duitsland, die begin 2014 moet plaatsvinden, wil de staatssecretaris ook spreken over andere trajecten waar de verbinding nog beter zou kunnen, zoals tussen Eindhoven en Düsseldorf en tussen Heerlen en Aken. Dit versterkt onze positie als belangrijke vervoerschakel in Europa.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: