Groeiende populariteit van wielrennen zorgt voor nieuwe fans in de VS

Sprundel, 28 Mei 2013 /EZPress/ - Amper tien dagen geleden toonde het team nog volop zijn kwaliteiten tijdens de Amgen Tour of California. Met een overwinning in de openingsrit en een sterke tijdrit van Lieuwe Westra, mooie ereplaatsen voor Boy van Poppel en Kris Boeckmans, en tal van renners in de ontsnapping, waaronder Thomas De Gendt en Juan Antonio Flecha, ging de eerste deelname van Vacansoleil-DCM aan deze wedstrijd van categorie 2.HC niet onopgemerkt voorbij.

Fietssponsor Bianchi, voor wie het team een speciale celeste outfit had aangetrokken, was blij met de extra aandacht. Jim Stevenson, Vice President of Sales and Marketing van Bianchi USA, was op de koop toe tevreden met hoe de Ronde van Californië extra mogelijkheden biedt aan sponsoren: “Amgen zorgt voor een mooie expo bij elke rit, en de reacties van de fans zijn hier schitterend. Het is bijzonder fijn om hieraan deel te nemen omdat we dan rechtstreeks met onze klanten contact hebben, hun feedback krijgen en nieuw materiaal kunnen tonen dat nog niet in de winkel te vinden is, zoals de nieuwe Infinito CV.”

Bovendien zijn Amerikanen behoorlijk dol op het historische merk: “Bianchi is al een hele tijd aanwezig in de VS. Op een bepaald moment, pakweg 30 jaar geleden, kocht je haast automatisch een Italiaans of misschien een Frans merk van koersfiets. Een aantal Amerikaanse merken is echter sterk komen opzetten met de groeiende populariteit van het mountainbiken, dat vooral een vliegende start kende in de VS. Maar er is ook nog altijd plaats genoeg voor een legendarisch merk als Bianchi.”

De groeiende aandacht is dus een goeie zaak voor teams en sponsoren? “Absoluut. Ik heb geen exacte cijfers, maar fietsen is als activiteit ongelooflijk populair. Let wel: er is nog ruimte voor groei. Wegwedstrijden genieten nog niet dezelfde aandacht als in Europa, waar de meeste races nagenoeg dagelijks op tv te zien zijn. Niettemin kun je ook hier al de Ronde van Californië via de kabel bekijken, en we hebben verslaggeving van de Tour de France. Bovendien staan heel veel wielerfans gewoon ’s nachts of ’s morgens vroeg op om via het internet de wedstrijden te volgen.”

Alleen maar goed nieuws, dus? Toch niet helemaal… “Wielrennen is hier nog niet te vergelijken met echt populaire sporten als baseball, American football of basketbal. Dat zijn sporten die we elke dag op tv zien of in de krant. Volgens sommige tv-zenders trekken uitzendingen over vissen of rodeo soms nog meer kijkers dan die over wielrennen”, besluit Stevenson.

Anders gezegd: werk aan de winkel voor het team volgend jaar!

//Einde bericht

Bron: Vacansoleil-DCM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: