Pressroom Intermeads

Gebruik social media via smartphone stijgt nog steeds

48 procent besteedt minimaal 1 uur per dag aan sociale media op mobiel

Breda, 06 Mei 2013 /EZPress/ - We gebruiken steeds vaker onze smartphones om even een bericht te plaatsten op Facebook of Twitter. Volgens recent onderzoek zit 48 procent van alle Nederlanders minimaal 60 minuten op verschillende social media op zijn of haar smartphone. Dit is onderzocht door Mobileaks.nl, op deze website werden verschillende vragen gesteld om tot deze conclusie te komen. Van de ondervraagden gebruikt 28 procent per dag gemiddeld meer dan 30 minuten social media op hun smartphone. Ook gaf 92 procent aan Facebook te gebruiken en dit is ook in de lijn van de verwachting de grootste.

In totaal zijn er 899 responses gekomen op het onderzoek, hiervan gaf 32 procent aan gemiddeld een uur per dag te besteden aan het bijhouden en updaten van sociale netwerken op hun mobiele telefoon. 11 procent besteedt hier anderhalf uur aan en 5 procent zelfs twee uren of meer. Dit komt in totaal uit op 48 procent die minimaal 1 uur per dag op z’n mobiele telefoon aan social media doet. Voor de rest kwam er uit het onderzoek dat 28 procent gemiddeld een half uur per dag, 14 procent gemiddeld een kwartier en slechts 10 procent gaf aan helemaal geen gebruik te maken van sociale media.

Mobileaks heeft gelijk onderzocht welke sociale netwerken er worden gebruikt. Meerdere antwoorden waren aan te kruisen, waarbij Facebook met 92 procent de populairste is. Twitter met 52 procent op de tweede plaats staat en Google Plus op de derde plaats met 15 procent.

//einde bericht

Bron: Intermeads

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Links:
MobiLeaks
Onderzoek
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: