Mio Cyclo 500 serie: eerste fietsnavigatie met WIFI is nu verkrijgbaar

Eenvoudige fietsnavigatieserie met stijlvol plat scherm en Surprise Me™ functie

Mollem, 25 April 2013 /EZPress/ - De in februari aangekondigde Mio Cyclo™ 500 Serie met WIFI is vanaf vandaag verkrijgbaar. Deze innovatieve reeks fietsnavigatiesystemen is ontworpen voor de resultaat gedreven fietser en bestaat uit de Mio Cyclo™ 505 en de Mio Cyclo™ 505 HC.

De nieuwe Mio Cyclo 500™ serie kenmerkt zich door een 3-inch plat scherm, een slank en lichtgewicht design met anti-glare voor perfecte weergave, zelfs bij fel zonlicht. De toestellen zijn gemakkelijk te monteren op het fietsstuur en met de vooraf geïnstalleerde fiets- en wegenkaarten kan men meteen van start gaan. Met de unieke Suprise Me™ functie biedt het toestel de gebruiker drie verrassende fietsroutes en dankzij de geïntegreerde WIFI in de Mio Cyclo ™ 505 (HC) kan de gebruiker verbinding maken met MioShare™ zonder een PC te hoeven inschakelen. Zo kunnen routes eenvoudig gesynchroniseerd worden via de “WIFI sync”-knop.

Piet Deschuymer, President MiTAC Europe zegt hierover: “Wij zijn trots op deze innovatieve serie fietsnavigatiesystemen met functies die ook de meest geraffineerde gebruikers zullen bekoren. Net als de Cyclo™ 300 serie, is deze nieuwe reeks ontwikkeld voor fietsers, door fietsers. En dat zie je terug in de gebruiksvriendelijkheid en functies zoals de ingebouwde WIFI, maar ook in kleinere details zoals “Terug naar start”, “Naar dichtstbijzijnde routepunt” en andere slimme toepassingen. De ontwikkeling van de Cyclo™ 500 serie is opnieuw een goed voorbeeld van Mio’s initiële doelstelling: het ontwikkelen van gemakkelijke fietsnavigatiesystemen die een nieuwe standaard zetten binnen de fietsnavigatiemarkt.”

Surprise Me TM feature, WIFI-sync knop en Shake & Share
Met de Mio Cyclo™ 505 en Cyclo™ 505 HC kunnen gebruikers eenvoudig naar een adres of POI navigeren, of een gedownloade route volgen. Door het gebruik van de unieke Surprise Me™ functie krijgt men drie verschillende routes te zien, gebaseerd op de gewenste tijd, afstand of bestemming die is ingevoerd. Bij elke route worden de hoogteverschillen getoond, zodat er op basis van meerdere factoren een route kan geselecteerd worden. Door het apparaat op en neer te bewegen kunnen de Surprise Me™ routes bovendien gedeeld worden met andere gebruikers. De routes ontvangt men vervolgens via ANT+, wat het makkelijk maakt om dezelfde routes samen met teamgenoten of fietsvrienden te fietsen.

Beide apparaten zijn voorzien van ingebouwde WIFI-technologie, waardoor gebruikers rechtstreeks verbinding kunnen maken met hun MioShare™-account, zonder de PC te hoeven starten om te synchroniseren via de USB-kabel. Hierdoor kan men opgeslagen routes vanuit MioShare™ direct synchroniseren met het apparaat, bijvoorbeeld vlak voor de start van een fietstocht. De gebruiker hoeft hiervoor alleen maar op de “WIFI sync”-knop te drukken. Bij thuiskomst werkt deze knop ook andersom, zodat de gereden routes direct geüpload kunnen worden naar MioShare™.

De Mio Cyclo™ 505 is uitgerust met work-out programma’s voor indoor en outdoor trainingen, een ingebouwde ANT+ sensor om aan te sluiten op een hartslagmonitor, een cadanssensor en een wielsensor. De Mio Cyclo™ 505 HC is standaard uitgerust diverse accessoires.

Bezoek onze website voor meer informatie over Mio Cyclo™ 500 serie: http://eu.mio.com/cyclo/

//Einde bericht

Bron: Mio

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: