Pressroom ThuiszorgInHolland

Nieuwe baan voor personeel thuiszorg IJmond

Foto:
ThuiszorgInHolland - per 1 april hulp bij het huishouden in Velsen, Beverwijk, Heemskerk en UItgeest

Samen met hun vaste cliënten op de vertrouwde voet verder

Beverwijk, 07 Februari 2013 /EZPress/ - Door de nieuwe aanbesteding in de thuiszorg staan er grote veranderingen op stapel in de IJmond (Beverwijk, Velsen, Uitgeest en Heemskerk). Bestaande thuiszorgorganisaties verdwijnen (deels) en nieuwe partijen doen hun intrede. Voor cliënten en hun hulpen betekent dit veel onzekerheid.
De verschuiving in de thuiszorg heeft niet alleen gevolgen voor de medewerkers van de thuiszorgorganisaties die de aanbesteding hebben verloren, zoals Viva! Zorggroep en de Omring, maar uiteraard ook voor de cliënten. Zij zouden immers hun vertrouwde hulp kwijt kunnen raken.

“Het allerbelangrijkste is dat wij de bestaande relatie tussen de cliënten en hun hulp, in stand willen houden” "


Karin Scheffer, directeur van ThuiszorgInHolland uit Haarlem, een van de nieuwe thuiszorgorganisaties die vanaf 1 april zorg gaat leveren in de IJmond, wil die onrust graag wegnemen. Zij biedt alle medewerkers een nieuwe baan aan bij ThuiszorgInHolland. “Het allerbelangrijkste voor ons is dat wij de bestaande relatie tussen de cliënten en hun eigen hulp, in stand willen houden”, zegt Scheffer. “Als je een prettige hulp hebt, wil je die niet graag kwijt. Je bouwt samen in de loop van de tijd immers een vertrouwensband op en dat is ontzettend waardevol.”

De huishoudelijk hulpen die hun baan dreigen te verliezen kunnen aan de slag bij ThuiszorgInHolland en mogen hun eigen cliënten meenemen, zodat er voor beide partijen zo min mogelijk verandert.
Binnenkort zal ThuiszorgInHolland een informatiebijeenkomst organiseren zodat u kennis kan komen maken met ThuiszorgInHolland en al uw vragen voor kan leggen. Een uitnodiging daarvoor zal binnenkort in uw lokale krant te vinden zijn. “Daarmee hopen we de overgang naar de nieuwe situatie voor iedereen zo soepel mogelijk te laten verlopen”, aldus de directeur.

ThuiszorgInHolland is in 2008 gestart in Haarlem en groot geworden door juist klein te blijven. Niet door te bezuinigen op personeel, maar door af te zien van dure kantoorpanden, managers en leaseauto’s. “Alles draait maar om één ding”, zegt Scheffer. “Goede zorg leveren.” Juist door dichtbij de cliënten te staan. “We werken met zorgcoördinatoren die zelf ook uit de buurt komen, die zowel de cliënten als hun hulp goed kennen en daarmee dus een direct aanspreekpunt zijn. Want korte lijntjes, respect en vertrouwen, daar gaat het om.”

//einde bericht

Bron: ThuiszorgInHolland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Links:
Nieuwe thuiszorg in de IJmond
solliciteren thuiszorg IJmond

Volg ThuiszorgInHolland
Bij dit bericht hoort bijlage Persbericht.


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: