Datacenter Meppel kondigt samenwerking aan met Custom Connect voor carrier-neutrale connectiviteit

Meppel, 15 November 2012 /EZPress/ - Custom Connect heeft voor Datacenter Meppel een redundante netwerkoplossing ontworpen. Dit stelt Datacenter Meppel in staat om zijn klanten alle beschikbare carriers, zoals aanwezig in de grote Amsterdamse datacentra, lokaal in Meppel aan te kunnen bieden. Een belangrijk onderdeel van de oplossing was het ontwerp en de realisatie van een “meet-me-room op afstand”. Dit houdt in dat de meet-me-room in Datacenter Meppel is verbonden met de meet-me-room van een Tier-3 datacenter in Amsterdam. Deze oplossing geeft de klanten van Datacenter Meppel de keuzevrijheid om verbinding te maken met iedere carrier zonder dat de carrier fysiek aanwezig hoeft te zijn in het datacenter in Meppel. Door standaard interne bekabeling te koppelen met iedere gewenste carrier in Amsterdam kan over het netwerk van Datacenter Meppel bijna iedere carrier virtueel gepresenteerd worden. Het netwerk is redundant, schaalbaar en locatie-onafhankelijk, zodat het mee kan groeien met de bezetting van het datacenter en de mogelijk nieuwe locaties van Datacenter Meppel en zijn klanten.

“Datacenter Meppel is een investering in kwalitatief hoogwaardige dienstverlening om robuuste-, veilige-, en bedrijfszekere oplossingen te kunnen bieden aan bedrijven en overheden”, zegt Marcel Stegeman, directeur bij Datacenter Meppel, “Daarnaast is het voor ons belangrijk om innovatief te zijn. Onze samenwerking met Custom Connect onderstreept ons streven naar innovatie en carrier-neutraliteit.”

Olav van Doorn, Executive Director bij Custom Connect: “We zien een groeiende vraag naar oplossingen welke datacenters in staat stellen carrier-neutrale connectiviteit te kunnen leveren vanaf de eerste dag dat het datacenter operationeel is. Veel gebruikers in een datacenter willen zelfstandig de keuze kunnen maken voor een carrier en niet beperkt worden door een beperkt aantal aanwezige carriers of uitsluitend de dienstverlening van het datacenter. We zijn daarom verheugd om Datacenter Meppel in staat te stellen carrier-neutraal te opereren met een maximaal aanbod van carriers vanaf dag één.”

Datacenter Meppel wordt naar verwachting opgeleverd in het tweede kwartaal van 2013.

//Einde bericht

Bron: Datacenter Meppel

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: