Rabobank hoofdsponsor RijksakademieOPEN

Utrecht, 02 November 2012 /EZPress/ - De Rabobank heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan RijksakademieOPEN. De komende drie jaar ondersteunt de bank het publieksevenement van de Rijksakademie van beeldende kunsten. RijksakademieOPEN 2012 vindt plaats op 1 en 2 december 2012.

Al jaren is de RijksakademieOPEN mogelijk dankzij gelden uit fondsenwerving, maar met een hoofdsponsor is de openstelling van de Rijksakademie voor de komende jaren gegarandeerd. De betrokkenheid en het vertrouwen in de Rijksakademie vanuit de private sector is groot; er is meer steun dan ooit.
RijksakademieOPEN geeft een breed publiek op een toegankelijke manier de gelegenheid kennis te nemen van hedendaagse tendensen in de beeldende kunst en kunstenaars van over de hele wereld te ontmoeten in hun atelier. De Rabobank wil bijdragen aan een open en divers cultureel landschap in Amsterdam met internationale allure.

“Wij zijn er trots op dat de Rabobank zich aan RijksakademieOPEN verbindt. De Rabobank deelt onze visie dat talentontwikkeling essentieel is en maakt het mogelijk de uitkomsten hiervan zichtbaar te maken.” - Els van Odijk, directeur Rijksakademie van beeldende kunsten
Op inhoudelijk vlak bestaan al verbindingen tussen de Rabobank en de Rijksakademie. Dankzij de Rijksakademie kwam de Rabobank al vroeg in contact met internationale veelbelovende talenten. Het volgen van residents van de Rijksakademie heeft regelmatig tot een aankoop geleid van een werk van een kunstenaar. Veel van deze werken zijn met regelmaat te zien in tentoonstellingen in de publiektoegankelijke Rabo Kunstzone.

//Einde bericht

Bron: Rijksakademie

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: