Eetgerei ontwikkeld vanuit de behoeften van een peuter

Foto:
Peuter eetgerei stimuleert de juiste hand-mond coordinatie

Difrax introduceert eetgerei om het kind zelf te leren eten

Bilthoven, 21 Februari 2012 /EZPress/ - Tijdens de groei van een kind maakt een peuter enorm veel motorische ontwikkelingen door. Een belangrijke daarvan is de hand-mond coördinatie. Om de ontwikkeling hiervan te stimuleren heeft Difrax uniek peutergerei op de markt gebracht. Het eetgerei assortiment bestaat uit een bord, kom en een bestek (vork en lepel). De artikelen zijn ontwikkeld in samenwerking met een eetconsulent en een logopedist.

De artikelen zijn ontwikkeld in samenwerking met een eetconsulent en een logopedist. "


De bord en kom hebben een zachte rand en een robuuste vorm. Hierdoor staat deze stabiel op tafel en duwt een kind deze niet gemakkelijk om. Door de speciaal gevormde rand is het eten makkelijker op te scheppen voor een kind. De rand zorgt er namelijk voor dat het eten niet over de rand heen geschept wordt. De bord en kom hebben een hoge en lage kant. Plaats de lage rand aan de rechterkant bij rechtshandige kinderen, wanneer het kind met het bestek het eten schept tegen de hoge opstaande rand valt het eten op het bestek. Voor linkshandige kan het bordje omgedraaid worden. Het zelf kunnen opscheppen en eten stimuleert een kind om zich verder hierin te ontwikkelen.

Het handvat van het bestek is dik, waardoor het makkelijk en stevig door kinderhanden is vast te houden. Het gedeelte waar de peuter het bestek mee vasthoudt is van zacht materiaal gemaakt wat zorgt voor extra grip.

Ontwikkeld in samenwerking met medisch panel
Een logopedist en een eetconsulent zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het eetgerei. Vivienne van Eijkelenborg, directeur Difrax: “Adviezen van medische experts tijdens het ontwikkelen van kinderproducten vind ik zinvol. Ik vind het belangrijk dat er goed over een product is nagedacht voordat het op de markt komt, vandaar dat we bij elk product de mening en expertise van een medisch expert gebruiken.”


Over Difrax
Difrax B.V., opgericht in 1967, behoort in Nederland tot één van de grootste A-merken op het gebied van baby- en speelgoedartikelen zoals babyflessen, fopspenen, verzorgingsartikelen en knuffels. Ook als internationale speler loopt Difrax voorop op het gebied van babyartikelen. Alles wat Difrax doet, staat in het teken van baby en ouder. Met haar innovatieve en modieuze producten wil Difrax het leven van baby en ouder zo aangenaam mogelijk te maken. In de afgelopen jaren verwierf Difrax faam met de ontwikkeling en introducties van baanbrekende, award winnende producten evenals met de verfrissende en vernieuwende reclamecampagne.

Het Difrax peutergerei zijn verkrijgbaar in Nederland via de Difrax webshop en in de winkel, waaronder Etos en Babydump.

Eetgerei assortiment:

Omschrijving Artikelnr. Consumentenprijs
Peuterbord 7241 € 9,99
Peuterkom 7341 € 8,99
Peuterbestek 7112 € 4,99

//einde bericht

Bron: Difrax B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg Difrax B.V.
Bij dit bericht hoort bijlage Speciaal gevormde bordrand.


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: