Pressroom ECsys

Riagg Rijnmond stapt over op Linux op de werkplek

Grote besparing bij implementatie nieuwe Kantoorautomatisering

Rotterdam, 17 Februari 2012 /EZPress/ - ECsys uit Zeewolde, specialist in Linux en Open Source oplossingen heeft bij het Riagg Rijnmond in Rotterdam een voor Nederland vrij uniek project gerealiseerd. Na een langere periode proefdraaien met verschillende proefpersonen is het Riagg Rijnmond overgaan tot het bedrijfsbreed toepassen van een Linux Desktop voor alle 290 medewerkers. Riagg Rijnmond maakte voorheen gebruik van Citrix terminalservers maar wilde software- en licentiekosten sterk beperken. Na een gedegen oriëntatie heeft het Riagg Rijnmond de keuze gemaakt om te gaan testen met het Linux Terminal Server concept van NoMachine (www.nomachine.com). Deze aan Citrix gelijke technologie maakt het mogelijk om gebruikers gebruik te laten maken van een Linux desktop door middel van terminalservers en thin clients. Riagg Rijnmond wilde graag doorgaan met Server-based Computing in verband met de grote voordelen qua beheer.

Het Riagg maakt gebruik van bedrijfs applicaties die geheel web-enabled zijn, zodat deze applicaties probleemloos op de Xubuntu desktop (Ubuntu met XFCE) te gebruiken zijn. Daarnaast is men overgegaan van Microsoft Office naar Libre Office dat goed geïntegreerd kon worden met de bedrijfsapplicaties zoals bijvoorbeeld het elektronisch patiënten dossier CRS Intranet dat geheel webbased is. Daarnaast maakte Riagg Rijnmond al langer gebruik van het Zarafa Collaboration Platform dat ook een goede mail webaccess bied.

De voorbereiding en het beproeven van dit concept heeft een jaar geduurd omdat men er absoluut van overtuigd wilde zijn dat gebruikers tevreden zouden zijn na een migratie naar deze Open Desktop. Na enkele malen aanpassingen te hebben doorgevoerd en verschillende soorten Linux desktops te hebben getest, was de definitieve desktop gekozen en langdurig beproefd. Gebruikers die deel namen met deze testen waren dermate enthousiast dat men bleef werken op deze desktop nadat de testperiode doorlopen was. Met name de hoge beschikbaarheid en bedrijfszekerheid was hierbij een belangrijk aspect.

De uitrol van het project was goed voorbereid zodat deze slechts twee weken in beslag nam. Concreet betekende de uitrol het bouwen van de NoMachine terminalservers met voldoende capaciteit voor de Een goede training, voorbereiding en de correcte functionaliteit van de Xubuntu desktop zorgden voor de geruisloze ingebruikname van dit unieke desktop concept.

Op enkele werkplekken blijft men voorlopig gebruik maken van Windows pc-systemen omdat daar specifieke Windows applicaties gebruikt worden. Een volgende fase is het vervangen van deze Windows pc-systemen door een op Linux gebaseerd VDI concept.

Riagg Rijnmond

De Riagg Rijnmond is een instelling voor tweede lijns ambulante geestelijke gezondheidszorg.

ECsys, Linux en Open Source Solutions
ECsys is een system integrator die zich duidelijk onderscheidt door oplossingen te bieden die geheel gebaseerd zijn op Linux en Open Source. ECsys biedt oplossingen op het gebied van Groupware, Data storage, Netwerken, Security of Virtualisatie. En omdat vrijwel altijd gekozen wordt voor Open Source software gaat dat gepaard met zeer beperkte licentiekosten.

//einde bericht

Bron: ECsys

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Volg ECsys
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: