Pressroom WH2A

Colombinehuis digitaal

Foto:
Drie bedrijven adopteren het Colombinehuis glasvezelproject, vlnr: Erwin de Lange (algemeen directeur Stam & Co), André Flantua (algemeen directeur Colombinehuis), Wim Pals (commercieel directeur WH2A) en Ger Bakker (directeur Unet).

Drie bedrijven adopteren glasvezelproject

Lelystad/Biddinghuizen, 13 December 2011 /EZPress/ - Het Colombinehuis in Biddinghuizen is sinds vandaag officieel aangesloten op de Flevolandse glasvezelring. WH2A, UNET en Stam & Co hebben voor een periode van 5 jaar het glasvezelproject geadopteerd. Daardoor heeft het Colombinehuis nu de beschikking een breedbandverbinding voor internet, TV en geavanceerde kantoordiensten, waaronder internetelefonie en WiFi dat het gehele complex aan de Spijkweg in Biddinghuizen bestrijkt.

Ronald Wanders, directeur-eigenaar van het ICT-bedrijf WH2A in Zeewolde is de initiator van het breedbandproject van het Colombinehuis "


De Provincie Flevoland heeft samen met een tiental partijen, waaronder de gemeente Noordoostpolder en het Waterschap Zuiderzeeland, een zakelijke glasvezelnetwerk gerealiseerd binnen het landelijk gebied van Flevoland. Het project werd uitgevoerd door UNET zusteronderneming First Mile Ventures onder regie van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL). Nu hebben de buitengebieden van Flevoland een breedbandinfrastructuur gekregen wat een structurele economische en innovatieve versterking van de regio betekent.

De officiële oplevering van de glasvezelring vond vandaag plaats tijdens een bijeenkomst in het Provinciehuis te Lelystad. Met de aanleg van dit netwerk, dat een totale lengte heeft van 160 kilometer, zullen vrijwel alle plaatsen in Flevoland met glasvezel met elkaar worden verbonden. Daarnaast zullen de bruggen en sluizen in de provincie aangesloten worden, zodat bediening op afstand mogelijk wordt.

Inititiator
Ronald Wanders, directeur-eigenaar van het ICT-bedrijf WH2A in Zeewolde is de initiator van het breedbandproject van het Colombinehuis. “Ik vind het belangrijk dat de bewoners van het Colombinehuis over alle gemakken en state-of-the-art faciliteiten beschikken”, zegt Ronald Wanders. “In juni tijdens de Haringparty van de Lions in Zeewolde ontmoette ik André Flantua, de directeur van het Colombinehuis die mij over het vakantieverblijf vertelde. De Stichting Colombine is er voor gezinnen met kinderen tot 21 jaar die om uiteenlopende redenen nauwelijks op vakantie kunnen, omdat ze een zware medische behandeling hebben gehad, rolstoelafhankelijk zijn, chronisch ziek zijn of onder zware emotionele druk leven. Het Colombinehuis-complex bestaat uit een moederhuis en acht huisjes die in totaal plaats bieden aan 40 personen. En zij beschikken nu over hoge kwaliteit internet, TV en telefoon, terwijl de Colombinestaf de nieuwste kantoordiensten heeft gekregen.”

Direct overtuigd
WH2A is één van de eerste bedrijven die een glasvezelaansluiting hebben op deze nieuwe glasvezelring en werkt met UNET uit Almere samen bij het op de markt brengen van innovatieve zakelijke ICT-diensten. Het breedbandproject van het Colombinehuis pakten de twee bedrijven ook gezamenlijk aan. Ger Bakker, directeur van UNET zegt: “Het is gebruikelijk om aan grote projecten een goed doel te koppelen. De aanleg van de Flevolandse glasvezelring en het aansluiten van het Colombinehuis was een perfecte match. Wij waren dan ook direct overtuigd en hebben besloten om samen met WH2A en het aanneembedrijf Stam & Co het glasvezelproject van het Colombinehuis de komende 5 jaar te adopteren.”

Aannemer Stam & Co uit Heerhugowaard heeft daarbij de kabel gelegd en op de Flevolandse glasvezelring aangesloten, terwijl UNET de glasvezelaansluiting operationeel heeft gemaakt, de maximale bandbreedte van maar liefst 10 Gb/s (1000 miljoen bits per seconde) is zeer ruim bemeten voor Internet en TV, dat ook beschikbaar is in de huisjes op het Colombine-complex. Initiator WH2A uit Zeewolde levert alle kantoordiensten over de glasvezel, alsmede VoIP (telefonie over het internet) en de Wifi op het gehele terrein.

//Einde bericht

Over Combinehuis
Het Colombinehuis is een vakantieverblijf in Biddinghuizen te Flevoland voor gezinnen met kinderen tot 21 jaar. Het Colombinehuis biedt vakantiemogelijkheid aan kinderen die om uiteenlopende redenen nauwelijks op vakantie kunnen, omdat ze een zware medische behandeling hebben gehad, rolstoelafhankelijk zijn, chronisch ziek zijn of onder zware emotionele druk leven. Voor deze kinderen heeft de stichting Colombine het Colombinehuis gebouwd. Het Colombinecomplex omvat acht huisjes, die elk de sfeer van een bepaald land uitstralen. De gasten maken in het Colombinehuis een wereldreis in Nederland. Samen met broertjes, zusjes en ouders, kun je genieten van een volledig verzorgde vakantie.
Belangrijkste activiteit: Gezinnen een warme veilig plek bieden waarbij rust, ontspanning en 24 uur per dag aandacht en verzorging gewaarborgd is. www.colombinehuis.nl

Over WH2A
WH2A is gevestigd in Zeewolde, waar het beschikt over een eigen datacentrum voor het het beheer van ruim 3800 werkplekken bij 234 relaties. Voor het MKB, verenigingen en instellingen heeft hebben de ICT-professionals van WH2A standaarddiensten en ICT-oplossingen ontwikkeld, die de basis vormen voor langdurige relaties. Klanten van WH2A kunnen rekenen op een consistente, persoonlijke benadering, waarbij de uitgangspunten zijn: continuïteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid. www.wh2a.com

Over UNET
UNET uit Almere is leverancier van informatie- en communicatiediensten via breedbandverbindingen. UNET is hét alternatief voor traditionele telecomaanbieders.
Innovatie en kwaliteit vormen de leidraad voor de dienstontwikkeling op het gebied van onder andere glasvezel, VPN, datanetwerken, telefonie en datacenters. UNET beschikt over eigen glasvezelnetwerken en biedt optimaal toegang tot die van anderen. First Mile Ventures (FMV) is het zusterbedrijf van UNET, dat de informatie- en communicatiediensten aanbiedt via de breedbandverbindingen. www.unet.nl

Over Stam & Co
Stam & Co is een all-round aannemingsbedrijf van bekabelingswerken en communicatiesystemen. Vanuit Heerhugowaard is het bedrijf met ruim honderd medewerkers landelijk actief.. Stam & Co kan bogen op jarenlange ervaring in uiteenlopende infrastructurele en installatietechnische activiteiten. Het werkpakket loopt van het civieltechnische deel tot montage van hoogwaardige glasvezelverbindingen en van telefonie en data tot uitgebreide beveiligings- en branddetectiesystemen. Daarnaast behoren ook combinatiewerken - het in één arbeidsgang aanbrengen van kabels en leidingen - en openbare verlichting tot de kerntaken. www.stamenco.nl

//Einde bericht

Bron: WH2A

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Volg WH2ADownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: