Tijdens WK Kopenhagen geen medailles voor Nederlandse vrouwen

Utrecht, 21 September 2011 /EZPress/ - De oogst bij het WK op de weg in Kopenhagen is voor de Nederlandse ploeg nog mager. Dinsdag was de eerste grote kans op eremetaal, bij de tijdrit voor vrouwen, maar Marianne Vos en Ellen van Dijk belandden naast het podium. Vos, voor velen favoriete voor goud, stelde teleur met de tiende plaats. Ellen van Dijk deed het een stuk beter. Ze had nog enige tijd uitzicht op eremetaal en tuimelde pas in het laatste kwartier van het virtuele podium. Van Dijk werd zesde. Ze was 39 seconden langzamer dan de Duitse Judith Arndt, die op haar 35e haar eerste wereldtitel tijdrijden veroverde.

De tweede helft van de startlijst moest de tijdrit in de stromende regen afwerken, maar omdat alle favorieten laat van start gingen, waren de weersomstandigheden geen spelbreker. Ellen van Dijk had mogelijk een plaatsje hoger kunnen eindigen, omdat de twee seconden snellere Clara Hughes een ronde minder last had van de regen dan de Nederlandse. Ook Marianne Vos moest haar hele rit in de regen rijden, maar ze wilde na afloop niets van excuses weten. “Ik was vandaag niet goed genoeg. De teleurstelling is groot. Voor de Spelen van Londen is er nog veel werk aan de winkel”, meldde Vos, die na haar superseizoen toch voor bijna iedereen de topfavoriete is in de wegwedstrijd van zaterdag.

Junioren in achterhoede
Bij de jongens junioren hadden de Nederlandse deelnemers Ivar Slik en Paul Moerland weinig in te brengen. Slik, volgend seizoen onder contract van het Rabo Continental Team, stelde teleur met de 34e plaats. Moerland werd pas 37e. De wereldtitel ging naar de Deen Mats Wurtz Schmidt.

//Einde bericht

Bron: Rabobank

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: