VNO-NCW: Zakelijk luchtverkeer met Roemenië moet makkelijker

Den Haag, 07 September 2011 /EZPress/ - VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes vindt dat de grenscontroles voor luchtpassagiers tussen Nederland en Roemenië en vice versa moeten vervallen. Dat vergemakkelijkt het zakelijk verkeer tussen Nederland en Roemenie. Nederland is de belangrijkste buitenlandse investeerder in Roemenië. Nederlandse bedrijven hebben aanzienlijke belangen in het land en er zijn veel Nederlandse bedrijven actief.

Wientjes bezoekt vandaag de Roemeense hoofdstad en heeft gesprekken met onder meer de Roemeense premier Emil Boc.

Roemenië is sinds 2007 lid van de Europese Unie maar behoort nog niet tot het zogenoemde `Schengengebied` waarin mensen vrijelijk mogen reizen binnen de EU. In Roemenië en op Schiphol vinden daarom nog steeds douanecontroles plaats.

De voorzitter van VNO-NCW praat in Boekarest behalve met premier Emil Boc met staatssecretaris van economische zaken Károly Borbély, staatssecretaris van transport en infrastructuur Alexandru Nazare, de staatssecretarissen van financiën Dan Lazăr en Bogdan Dragoi en staatssecretaris van landbouw Barna Tanczos.
Hij bezoekt de Roemeense vestiging van het Nederlandse logistieke bedrijf Wim Bosman en praat met de Nederlandse ondernemers die actief zijn in het land, waar onder Damen Shipyards, ING, Philips, Havenbedrijf Rotterdam, Friesland Campina, KLG Logistics, KLM - Air France, Deloitte, Vopak en the Dutch Romanian Network.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: