Bedrijfsleven wil A58 versneld aanpakken

Zoetermeer, 20 Juni 2011 /EZPress/ - Omdat het rijk pas na 2025 geld over heeft voor de aanpak van de A58 en omgeving, heeft het regionale bedrijfsleven zelf maar het voortouw genomen. Het aanbod aan minister Schultz van Haegen is om beheer, onderhoud, uitbreiding en exploitatie van de rijksweg over te willen nemen, en zo versneld tot een verbetering van deze belangrijke zuidelijke verkeersader te komen.

“Dit kan een prachtig voorbeeld worden van publiekprivate samenwerking”, aldus René Meyboom, regiomanager van Bouwend Nederland Regio Zuid in de tiende editie van Podium. Bouwend Nederland is nauw betrokken bij het initiatief van de Brabants Zeeuwse werkgeversvereniging (BZW) en de Kamer van Koophandel.

Volgens Meyboom gaat het project ook veel verder dan alleen de verbetering van de A58. “Dat de rijksweg zelf zo snel mogelijk moet worden aangepakt, is evident. Maar wij denken dat er ook volop kansen zijn voor de (her)ontwikkeling van het gebied dat aan de A58 ligt. Bovendien is het plan om het project zo innovatief, duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijk invulling te geven. Daarmee heeft het alles in zich om uit te groeien tot een voorbeeldproject voor publiekprivate samenwerking op decentraal niveau.”


//Einde bericht

Bron: Bouwend Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: