Pressroom koning & vogel

25.000 aanmeldingen voor rechtszaak tegen woekerpolissen

Gedupeerden willen procederen via ConsumentenClaim

Amsterdam, 07 April 2011 /EZPress/ - Deze maand kwam bij ConsumentenClaim de 25.000ste aanmelding binnen van woekerpolis-gedupeerden die no cure no pay willen procederen tegen verzekeraars. De meeste aanmeldingen zijn van verzekerden bij ASR - met name Falcon -, Reaal, Aegon, Delta Lloyd en Nationale Nederlanden. Consumentenclaim zal zich dan ook als eerste op deze partijen richten bij het starten van rechtzaken. Veel gedupeerden komen van de stichtingen Verliespolis of Woekerpolisclaim. (Zie ook artikel in AD van vandaag)

Verzekeraars willen in de compensatie niet verder gaan dan de getroffen schikking met stichtingen Verliespolis of Woekerpolisclaim. Deze compensatieregeling leidt tot veel onvrede nu de gedupeerden de concrete voorstellen tot compensatie ontvangen. De hoogte van de compensatie is vaak maar enkele tientjes terwijl de rechter bedragen heeft toegekend van ruim tienduizend euro.

Pieter Lijesen van ConsumentenClaim: ‘Het besef begint door te dringen dat een oude polis flink geld waard is. Het verschil met de fooi waarmee verzekeraars en de stichtingen Verliespolis en Woekerpolisclaim de zaak willen af doen is gewoon veel te groot. Wij zien het aantal aanmeldingen dan ook hard groeien. Dat veel gedupeerden afkomstig zijn van de stichtingen zegt veel over het feit dat zij hun werk niet goed hebben gedaan. Gedupeerden willen meer en zijn massaal bereid daarvoor naar de rechter te gaan.’

Voor meer informatie zie ook het opinion-paper van ConsumentenClaim ten behoeve van de hoorzitting van de vaste kamercommissie voor Financiën van afgelopen 9 maart, downloaden/inzien kan via: http://consumentenclaim.pressdoc.com

Over ConsumentenClaim
ConsumentenClaim, waaronder ook Leaseproces, biedt al jarenlang succesvol tegenwicht aan financiële instellingen door, in het geval dat onderhandelingen geen uitkomst bieden, gedupeerden in de gelegenheid te stellen om op basis van no cure no pay tegen banken en verzekeraars te procederen. Leaseproces treedt op namens ruim 25.000 gedupeerden in de Dexia-affaire. Consumentenclaim en Leaseproces zijn een initiatief van Van Dijk & Co International Law Office te Amsterdam, dat sinds 1988 met succes procedures voert op basis van no cure no pay.
Aanmelden kan via de site www.consumentenclaim.nl
Consumentenvragen via 0900-3200200

//einde bericht

Bron: koning & vogel

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Online perskamer met eerdere berichten, beelden en achtergrondinformatie: http://consumentenclaim.pressdoc.com

Niet voor publicatie:
Contact voor de media
Pieter Lijesen: 06-4825 8888
of via Veronique van Zanten: 06-51831707
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: