KPN neemt NL-ix over

Den Haag, 04 Maart 2011 /EZPress/ - KPN heeft Netherlands Internet Exchange (NL-ix) overgenomen. NL-ix levert sinds 2001, als het inmiddels 5e grootste internetknooppunt van de wereld, Internet Exchange en peering gerelateerde diensten (uitwisselen van internet verkeer tussen providers) aan circa 270 aangesloten partijen.

Met de acquisitie van NL-ix breidt KPN zijn portfolio in de Wholesale en zakelijke markt uit. Tevens versterkt KPN zijn positie in de markt voor Internet Exchange diensten, diensten in en tussen Carrier Neutral datacenters en ‘Mission Critical Internet’ diensten. NL-ix krijgt met de overname toegang tot meer klanten binnen het zakelijke segment, voor wie deze zeer hoogwaardige internetverbindingen cruciaal zijn. Daarnaast kan NL-ix zijn portfolio verder uitbreiden met een aantal netwerkdiensten van KPN.

NL-ix behoudt zijn eigen identiteit en zal binnen KPN Wholesale als zelfstandige organisatie blijven opereren. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

//Einde bericht

Bron: KPN B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: