Nederlanders steeds mondiger op vakantie

Mobiele telefoon wordt tolk met XS2TheWorld

Amsterdam, 19 Juli 2007 /EZPress/ - Wie deze zomer naar Frankrijk of Spanje gaat, hoeft geen gebarentaal meer te gebruiken om een biertje te bestellen of de weg te vragen. Iedereen kan Frans, Spaans of Catalaans praten met XS2TheWorld. Met deze mobiele applicatie hebben reizigers honderden Franse, Spaanse of Catalaanse zinnen tot hun beschikking. Deze verschijnen niet alleen op je beeldscherm, maar worden ook uitgesproken door je mobiel. De Fransen en Spanjaarden die je zo spreekt, begrijpen direct wat je bedoelt. Daarnaast bevatten de stedenversies XS2Barcelona, XS2Madrid en XS2Paris actuele toeristische informatie over bezienswaardigheden, restaurants, bars, musea, winkels en calamiteitennummers. Voor buitenlandse toeristen die Nederland bezoeken, heeft XS2TheWorld een Amsterdamse tolk en reisgids geïntroduceerd: XS2Amsterdam.

'Je vois la vie en rose'
Het ijs is snel gebroken met XS2TheWorld. Zeker als je naast nuttige zinnen als 'Waar is het station?' of 'Is er ook iets goedkopers?' kiest voor een zin uit het fun-gedeelte: 'Je vois la vie en rose' bijvoorbeeld. Of als je een inwoner van Barcelona vertelt hoe mooi zijn stad is: 'Barcelona es bona si la bossa sona.' Reizigers die Nederland bezoeken kunnen kiezen voor de Amsterdamse versie, met typische zinnen als 'Geef mij maar een pikketanissie.'

XS2TheWorld maakt niet alleen een broekzaktolk van je mobiel maar geeft ook heel veel nuttige toeristische informatie over onder meer de beste restaurants, populairste bars, niet te missen bezienswaardigheden en noodnummers. Deze gegevens zijn verzameld via locals die de stad op hun duimpje kennen. Daarnaast is het voor vakantiegangers mogelijk om zich ter plaatse aan het zwembad of op het strand te verdiepen in de taal van het vakantieland.

'Let your mobile do the talking'
XS2TheWorld lanceerde begin dit jaar als eerste software waarmee je mobiele telefoon verandert in een sprekende reis- en taalgids. 'Met onze applicatie spelen we duidelijk in op een behoefte van reizigers', aldus Sander Munsterman, een van de oprichters van XS2TheWorld. 'We zijn in februari begonnen met XS2China (XS2Beijing en XS2Sjanghai), en dat was direct een groot succes. We hebben heel veel enthousiaste reacties gekregen van reizigers die dankzij onze sprekende mobiele telefoon snel in contact kwamen met de lokale bevolking of hun in eerste instantie afstandelijke taxichauffeur flink aan het lachen maakten. Dat was precies wat we wilden bereiken. Vandaar de uitbreiding met Frankrijk (Parijs), Spanje (Barcelona en Madrid), Nederland (Amsterdam), maar ook China (Hong-Kong, Xian en Guangzhou), Thailand (Bangkok) en Argentinië (Buenos Aires). We werken nu aan de uitbreiding van XS2TheWorld. Op dit moment zijn Moskou, Tokio en de Arabische steden in ontwikkeling.'

De applicaties zijn te downloaden via www.xs2theworld.com voor nagenoeg alle nieuwe mobiele telefoons, inclusief BlackBerry's en Windows-toestellen. De kosten bedragen slechts € 7,50 per download. Ter introductie zijn de applicaties nu gratis te downloaden voor de eerste 5000 bezoekers van de website.

Over XS2TheWorld
XS2TheWorld is in 2006 opgericht door Sander Munsterman en Jan-Willem Vaartjes. Het bedrijf, gevestigd in Amsterdam, ontwikkelt applicaties voor de mobiele telefoon. Naast de mobiele cityguide voor zakelijke en vrijetijdsreizigers, maakt XS2TheWorld ook applicaties op maat voor bedrijven.

//einde bericht

Bron: XS2TheWorld B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution. www.ezpress.eu

EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: