iDEAL-gebruik opnieuw fors (52%) gestegen

iDEAL is opnieuw het meest onmisbare financiële merk van Nederland

Amsterdam, 07 Januari 2011 /EZPress/ - De online betaalmethode iDEAL, die vrijwel alle Nederlandse banken aanbieden, heeft ook in 2010 alle records gebroken. Niet alleen het aantal iDEAL-betalingen is fors gestegen, ook de waardering van de consument voor het betaalmiddel blijft groeien. Steeds meer webwinkels (90%) bieden iDEAL als betaalmiddel aan. Het aantal iDEAL-betalingen in 2010 is met bijna 52% fors gestegen tot meer dan 68,8 miljoen (2009: circa 45 miljoen). De totale omzet die met iDEAL is betaald bedroeg het afgelopen jaar ruim € 5,2 miljard. Dit is een groei van circa 53% ten opzichte van 2009. Toen werd er een omzet van € 3,4 miljard behaald. De waarde van een gemiddelde iDEAL-betaling lag in 2010 op circa € 75. Met deze resultaten is iDEAL het meest gebruikte online betaalmiddel.

Online shoppers blijven de betaalmogelijkheid van iDEAL waarderen. 54% van de online shoppers prefereert iDEAL boven elke andere betaalwijze.

Online consumenten waardeerden het gebruiksgemak; vooral in de afgelopen gladde decembermaand. December was met meer dan 7,5 miljoen transacties dan ook de topmaand van 2010. De waardering van de consumenten blijkt ook uit het onderzoek: Top 100 Onmisbare merken van 2010, die werd samengesteld door het EURIB1. Uit dit onderzoek blijkt dat van alle financiële merken iDEAL op de eerste plaats staat. Over alle categorieën heen eindigde iDEAL op 12de plaats.

Ook is het sinds december 2010 voor cliënten van Van Lanschot Bankiers mogelijk om met iDEAL hun online aankopen te betalen. Daarmee komt het aantal iDEAL aanbiedende consumentenbanken op negen.

Verwachtingen
Nederland neemt met iDEAL in Europa een unieke plaats in, want nergens bestaat een soortgelijk systeem dat zo succesvol is. In Nederland heeft iDEAL bijgedragen aan een flinke stimulans van de e-commerce markt. Gebruik van iDEAL door banken in andere landen kan ook hier tot een versnelling van de groei van e-commerce leiden, hetgeen onder meer wordt beoogd door de Europese Commissie.

Ook werkt iDEAL, samen met vergelijkbare betaalmethoden uit Oostenrijk en Duitsland, aan een model dat de opmaat moet worden voor acceptatie van elkaars betaalmethoden.
Voor 2011 is de verwachting dat de groei van iDEAL zal doorzetten.

In samenwerking met de branche organisatie voor web-ondernemers Thuiswinkel.org, wordt onderzocht op welke wijze iDEAL het beste geschikt kan worden gemaakt voor gebruik op de mobiele telefoon.

1 Het European Institute for Brand Management: Eurib Top 100 Onmisbare Merken van 2010

//Einde bericht

Bron: Currence

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: