Pressroom Townhouse Hotels

Green Key Certificaat goud voor Townhouse Designhotel

Townhouse Designhotel Maastricht is gecertificeerd met een Green Key label van het niveau 'Goud'. Het designhotel ontvangt dit keurmerk voor milieubewust ondernemerschap. Het is het eerste hotel in Maastricht dat de Green Key certificaat van dit niveau kr

Maastricht, 27 Oktober 2010 /EZPress/ - Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg in het bedrijf. Het keurmerk wordt toegewezen aan ondernemingen die meer aan het milieu doen dan de wet- en regelgeving verlangen. Met dit label communiceren ze hun milieubewuste imago naar gasten, overheden en zakelijke relaties. De organisatie kent het 'Goud' label toe aan Townhouse Designhotel Maastricht, omdat het voldoet aan 26 verplichte en 21 optionele maatregelen voor milieubewust ondernemerschap.

Onder de verplichte maatregelen vallen vooral elektriciteit, gas en water besparen, om afval te scheiden en te beperken en het verminderen van papiergebruik. Townhouse geeft hier een veelzijdige invulling aan. Zo gebruikt het hotel energiezuinige verlichting, zoals LED of spaarlampen en schakelt de verlichting zich automatisch uit wanneer een gast de kamer verlaat. Tegenwoordig zijn er erg veel soorten spaarlampen, waardoor gebruik van normale lampen ook niet nodig is. Gas en energie worden bespaard door o.a. het gebruik van een WTW-installatie (Warmte Terug Win) voor de airco en door het isoleren van de waterleidingen. Onder meer doseerringen voor de douche en een grijs watersysteem, dat regenwater gebruikt om de toiletten mee door te spoelen, voorzien het hotel in waterbesparing. Afval wordt gescheiden en gaat naar SITA afval verwerking, een bedrijf dat de servicekosten die zij verrekent, zelf investeert in een beter milieu. Papier wordt bespaard door niet onnodig te printen en het hergebruik van (foutieve) prints als bijvoorbeeld notitiepapier.

Hotel Townhouse hanteert tevens 21 optionele maatregelen, drie meer dan de 18 die vereist zijn voor niveau 'Goud'. Onder deze maatregelen vallen onder meer de aankoop van biologische producten, incentives voor het personeel en gasten om van de fiets gebruik te maken, gebruik van wasmiddelen zonder bleek of chloor en het minimaliseren van het gebruik van monoverpakkingen, voor bijvoorbeeld suiker, koffiemelk, broodbeleg, etc.

Ook het milieubewustzijn van de gast staat centraal in het groen zijn. Maatregelen die tevens door Green Key erkend worden, zijn namelijk het voorlichten van gasten over wat het hotel en haar personeel doet om groen te zijn. Gasten kunnen hier aan bijdragen, bijvoorbeeld door aan te geven of linnen en handdoeken vervangen dienen te worden, of dat ze er gerust nog een overnachting gebruik van kunnen maken.

Over Townhousehotels
Townhouse is een sfeervol, warm hotel gevestigd in Maastricht en heeft viersterren. Het creëren van een thuisgevoel staat bij Townhouse centraal. De kamers worden gezien als logeerkamers is zijn te verkrijgen in basic, medium, large en extra large. De gasten kunnen bij Townhouse alles vragen wat ze willen vragen, maar daarnaast is het ook mogelijk om alles zelf te pakken. Wacht dus niet langer en kom logeren en beoordeel zelf het hotel!

www.townhousehotels.nl

//einde bericht

Bron: Townhouse Hotels

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V.www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: