Pressroom OzonTandZorg

Buitendijks vee van kwelder Zwarte Haan

Foto:
Grazend rund op kwelder Zwarte Haan

Rundvlees van zeegras voor herstel tandwortels

Zwarte Haan, 12 Oktober 2010 /EZPress/ - Buitendijks grazende koeien, paarden en schapen worden uiterlijk 15 oktober van de kwelder gehaald en binnendijks gestald. Een aantal slachtrijpe runderen wordt gereserveerd voor afzet en distributie onder een speciaal predikaat als 'kwelder rundvlees'. Dit ter ondersteuning van een medisch experiment om klinisch te onderzoeken of dit mineraalrijke zeegras opgenomen in dierlijk eiwit bevorderlijk is voor menselijk botweefsel van tandbeen.

Slachttijd kwelder runderen
Boer Jaap Veenstra pacht stukken kwelder in eigendom van het Fryske Gea en zet zijn koeien aanstaande vrijdag weer op stal. De beesten gaan bij de vee-oversteekplaats de zeedijk over en worden vanuit een verzamelvak ingeladen voor transport naar de boerderij. Slager Menno Hoekstra te Anjum verwerkt vervolgens een aantal runderen tot verzendbare diepvriespakketten.

Heilzame werking van kwelder rundvlees op tandwortels
Tandzorger Jacob Brandsma te Sneek zal zijn patiënten op dit vlees attenderen in geval van met ozon behandelde tandwortelontstekingen die nog weerstandsverhoging behoeven. Bij vervolgconsulten wordt dan de responsiviteit vastgesteld: in hoeverre is terugtrekkend tandvlees in herstel en hecht het zich weer beter aan de wortelhals. Calcium en fosfaat-mineralen worden onder invloed van eiwitten op nano-niveau (in chelatie) ingebed in tandweefsel tot hydroxy-apatiet bij de juiste pH-waarde.

//einde bericht

Bron: OzonTandZorg

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu
Bij dit bericht hoort bijlage Vee-oversteekplaats zeedijk.


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: