Managed Services Providers kiezen voor SaaS

Evolutie is het nieuwe uitgangspunt

Zoetermeer, 23 Augustus 2010 /EZPress/ - Het grenzeloze geloof in de revolutie van Managed Services is inmiddels wel getemperd, nu is evolutie het nieuwe toverwoord. De tarieven voor services worden transparanter en hierdoor is het voor de IT-dienstverleners van essentieel belang dat zowel de kosten als de technologie van de software schaalbaar zijn. De softwarekosten maken namelijk een belangrijk deel uit van de servicekosten per beheerscontract en zijn daarom bepalend voor de winst onderaan de streep. Die kosten moeten omlaag om competitief en tegelijk winstgevend te kunnen opereren. IT-dienstverleners hebben vaak fors geïnvesteerd in software, maar gebruiken slechts een beperkt deel van de beschikbare licenties en functionaliteit. Het ongebruikte percentage van de licenties (shelfware) en functies (bloatware) – vaak zelfs meer dan 50% – drukt zwaar op de totale servicekosten en is voor veel Managed Services Providers (MSP's) een financiële strop.

Gevestigde en nieuwe aanbieders, ook de meest succesvolle, zien in dat het onmogelijk is om het volledige IT-beheer van het ene op het andere moment om te zetten naar een model van vaste prijzen en proactieve diensten. Volgens Rick Hebly, business development manager bij Portland Organic IT, is dit nog geen reden om sceptisch te staan tegenover het MSP-bedrijfsmodel: 'Het is wel belangrijk dat je kritisch blijft. Het MSP-bedrijfsmodel stelt IT-dienstverleners in staat om een hogere kwaliteit van service te leveren, terugkerende inkomsten te genereren en een solide business case te ontwikkelen. Een voorwaarde hierbij is wel dat de kosten en risico's goed bekeken worden.'

Honderden MSP's hebben inmiddels gekozen voor schaalbaarheid en risicobeperking met Software-as-a-Service (SaaS). SaaS maakt het namelijk mogelijk om zonder investeringsrisico te beginnen en daarna organisch te groeien met systeembeheer, backup en beveiliging op afstand. De kosten en inkomsten worden door betaling naar gebruik genivelleerd. Wanneer er onverhoopt een groot contract verloren gaat, dan dalen ook de servicekosten. Het voordeel voor de MSP is dat hij geen afschrijving van ongebruikte software heeft en ook de winstgevendheid beschermd is.

Het is goed nieuws voor IT-dienstverleners en MSP's dat er nu al een breed aanbod aan volwassen Managed Services-toepassingen als SaaS beschikbaar zijn. Vooral voor IT-ondernemers die nu nog de stap moeten maken, biedt SaaS kansen. Zeker nu ondernemers de economische recessie nog niet geheel te boven zijn en er desondanks aan de duurzaamheid van het bedrijfsmodel gewerkt moet worden. Portland Organic IT is een ervaren aanspreekpunt voor IT-dienstverleners en levert verschillende SaaS-oplossingen in combinatie met technisch en commercieel advies. In het najaar organiseert Portland een serie gratis seminars over de evolutie van Managed Services, met inzichten in de organisatorische impact, de beschikbare SaaS-technologie en de commerciële aspecten.

Kijk voor meer informatie en registratie op: http://www.portland.nl/xq/asp/id.369/qx/asp/education.htm

//Einde bericht

Bron: Portland Europe

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: