Viering Software Freedom Day 18 september a.s. in Den Haag

Den Haag, 01 Juli 2010 /EZPress/ - Op 18 september 2010 wordt in de Koninklijke Bibliotheek (Den Haag)stilgestaan bij de internationale Software Freedom Day 2010. Meerdere organisaties hebben de handen ineengeslagen om op deze dag aandacht te vragen voor het belang van vrij en open source software.

Software Freedom Day wordt sinds 2005 wereldwijd gevierd en staat in het teken van vrije en open source software. De deelnemende organisaties willen laten zien wat met vrije en open source software mogelijk is en hoeveel plezier ontwikkelaars en gebruikers halen uit het werken met deze software. Dit jaar hebben de NLLGG, HCC, NLUUG, Ubuntu-NL en ClubNix de handen ineengeslagen om een stevig evenement
in Nederland neer te zetten. Op het programma staan verschillende lezingen en workshops die gericht zijn op `gewone` gebruikers, met onderwerpen als multimedia, gaming, software voor dagelijks gebruik en het gebruik van vrije software en open content bij de overheid.

Via diverse stands krijgen bezoekers informatie en demonstraties over het gebruik van vrije en open source software, en kan kennis worden gemaakt met de verschillende gemeenschappen. Software Freedom Day is bedoeld voor iedereen die bewust bezig is met computers en software, of wie dat wil zijn: jong, oud, geeks, nerds, gamers, enthousiastelingen, nieuwsgierigen en nieuwkomer.

Het programma begint om 10.30 uur, en de toegang is gratis. Op de website www.sfd2010.nl kunt u meer informatie vinden.

//Einde bericht

Bron: HCC

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: