Pressroom Hostbasket NV

Hostbasket servers in de wolken

`Echt` cloud aanbod voor infrastructure as a service

Antwerpen, 31 Maart 2010 /EZPress/ - Hostbasket lanceert vandaag op de Microsoft Techdays zijn Dynamic Cloud, een schaalbaar en flexibel platform voor het aanbieden van server resources in de Cloud. Uniek aan de Dynamic Cloud is dat de virtuele servers worden aangerekend op dagbasis.

Zonder zich zorgen te moeten maken over investeringen, kunnen klanten gebruikmaken van serverrekenkracht waarbij er enkel betaald wordt voor wat er effectief gebruikt is. Nieuwe servers worden binnen enkele minuten op aanvraag opgezet. Geheugen, opslagcapaciteit en het aantal processoren kunnen à la minute verhoogd of verlaagd worden in functie van de noden. Is een server niet meer nodig, dan kan die op elk moment tijdelijk stopgezet of permanent verwijderd worden.

Aanrekening per dag
De toepassingen van de servers in de Hostbasket Dynamic Cloud zijn uiteenlopend: van marketing campagnes of e-commerce websites tot bedrijfstoepassingen. Kortom, iedereen die flexibel servers wil inzetten zonder te moeten nadenken over de infrastructuur kan gebruik maken van de Dynamic Cloud.
Per dag worden de gebruikte resources berekend en aan het einde van de maand aangerekend. Servers zijn beschikbaar vanaf 2 euro per dag. Er is geen lange termijn commitment. Voor servers die tijdelijk gestopt zijn, wordt er geen geheugen en processorcapaciteit aangerekend. Zo kunnen bedrijven fors besparen op hun IT budget.

Self-Service
Het Dynamic Cloud platform wordt volledig beheerd door Hostbasket in zijn Belgische datacenters. Via de Hostbasket controlepanelen, de MyAccount, kan de Dynamic Cloud-infrastructuur beheerd worden door middel van een gebruiksvriendelijke interface. Er zijn talrijke functies beschikbaar die een efficiënter beheer van de servers mogelijk maken. Zo is het mogelijk om online de monitoring- en real time performantiestatistieken te bekijken, alerts in te stellen of servers te rebooten.

Veiligheid
Voor zijn Dynamic Cloud koos Hostbasket voor de virtualisatietechnologie Hyper-V van Microsoft, aangevuld met de Microsoft System Center beheersoftware. Alle virtuele machines zijn perfect van elkaar gescheiden. Elke server wordt beschermd via redundante firewalls tegen externe bedreigingen.
Het platform krijgt standaard High-Availability functies mee, zodat onbeschikbaarheid van toepassingen tot een minimum kan beperkt blijven.

Naast het nieuw gelanceerde Dynamic Cloud platform biedt Hostbasket ook een Private Cloud aan. Dit is een cloud infrastructuur opgezet en uitgebaat voor één bedrijf.

//einde bericht

Bron: Hostbasket N.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu


Voor meer informatie :
Bert Van Pottelberghe (Hostbasket), op +32 498 88 26 95 of via bert@hostbasket.com

Over Hostbasket NV - Hostbasket (www.hostbasket.com) is de specialist in hosting, infrastructuuroutsourcing en Software-as-a-Service in België. Hostbasket biedt een volledig gamma hostingoplossingen aan bedrijven en organisaties die door middel van het internet efficiënter willen werken en zaken doen. De 'klassieke' hostingproducten als domeinnamen, webhosting en servers worden aangevuld met innovatieve oplossingen als Hosted Exchange, Online Backup, Hosted Sharepoint, CRM, Nomadesk, antivirus voor desktops en servers en zoveel meer. Hostbasket is een Telenet-bedrijf.

EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: