50-plusser geeft meer uit aan vakantie, computers en voeding

Optimisme over toekomstig bestedingspatroon

Arnhem, 19 Maart 2010 /EZPress/ - In vergelijking met tien jaar geleden geeft de 50-plusser meer uit aan computers, medicijnen, voeding en mobiele telefoons, zo blijkt uit onderzoek van Route 50Plus. Ook aan vakanties wordt meer uitgegeven, al zou hij daar het liefst nog meer aan besteden.

Andere dingen waaraan de 50-plusser eigenlijk meer zou willen uitgeven zijn kleding en theaterbezoek. Over het toekomstige budget voor basisbehoeften en de leuke dingen van het leven is hij optimistisch. Wel is er een vaag gevoel van onzekerheid, maar dat heeft weinig invloed op het financiële humeur.

Ondanks het optimisme leeft de 50-plusser over de gehele linie wel zuiniger dan tien jaar geleden. De kredietcrisis wordt hiervoor opvallend genoeg niet als een belangrijke reden genoemd. Vaker genoemde motieven om het rustiger aan te doen zijn de pensionering en het gevoel dat alles duurder wordt.

De 50-plusser zegt volgens een duidelijk financieel plan te leven en zich daaraan te houden. De behoefte aan financieel advies nam de afgelopen tien jaar af naarmate men ouder werd. Wel is hij sceptischer geworden tegenover adviseurs van banken en is hij eerder geneigd naar een onafhankelijke adviseur te stappen.

Route 50Plus doet sinds 2010 iedere maand een online enqu(ee)te onder een internetpanel van 50-plussers. Ieder onderzoek heeft een specifiek thema dat belangrijk is in het leven van de 50-plusser. Het onderzoek van februari ging over persoonlijke financiën.

Over Route 50Plus
Route 50Plus is een landelijk kenniscentrum gericht op het verzamelen, verspreiden en ontwikkelen van kennis over 50plussers. In plaats van het achterhaalde `geranium denken` gebaseerd op stereotypen en vooroordelen wil Route 50Plus een realistisch beeld geven van plussers gebaseerd op onderzoek en feiten.

//Einde bericht

Bron: Route 50Plus

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: