Carbonite online backup biedt nu toegang op afstand en volledige Windows 7 compatibiliteit

Gebruikers hebben nu ook plaats- en tijdonafhankelijk toegang tot backup-bestanden

Venlo, 04 Februari 2010 /EZPress/ - Carbonite, aanbieder van hoogwaardige online backup, introduceert beveiligde online toegang tot backup-bestanden. Door deze toevoeging hebben gebruikers op ieder gewenst moment toegang tot hun backup-bestanden. Gebruikers kunnen inloggen op carbonite-backup.nl en kunnen via het tabblad 'toegang op afstand' op de navigatiebalk individuele bestanden veilig downloaden. Andere software of plug-ins zijn niet nodig. Carbonite online backup biedt tevens volledige ondersteuning van Windows 7 (32 en 64 bit).

Met een handige migratieassistent is het overstappen van Windows XP of Vista naar Windows 7 zeer eenvoudig. Doordat Windows 7 een andere bestandsstructuur kent dan XP en Vista, zou het op Windows 7 terugspelen van een onder XP of Vista gemaakte backup moeilijkheden kunnen geven. Door de migratieassistent komt de gebruiker deze valkuil niet tegen.

'Toegang op afstand biedt onze gebruikers alle vrijheid toegang te verkrijgen tot hun backup-bestanden, ook als ze onderweg zijn', aldus Joost van Leur, Managing Director van Globell, verantwoordelijk voor Carbonite in de Benelux en Duitsland. 'Met haar onbeperkte en continue backup, haar lage prijs en haar volledige integratie in Windows was Carbonite al een zeer gebruiksvriendelijk product. Toegang op afstand is een toevoeging waar de gebruiker echt wat aan heeft.'

Features
Naast toegang op afstand en de migratieassistent biedt Carbonite unieke features zoals versiebeheer, de mogelijkheid tijdmanagement toe te passen op de backup en private key beveiliging. Het is tevens mogelijk exe- en dll-files voor backup te selecteren.

Versiebeheer
Door verschillende versies van documenten te bewaren, is het mogelijk om terug te gaan naar eerdere versies, wat ook uitkomst biedt bij onverhoopt ongewenste overschrijving van een document. Met Carbonite kunnen gebruikers teruggaan naar versies tot maximaal drie maanden oud.

Tijdvensters
Met Carbonite kan de gebruiker tijdmanagement toepassen op de backup. Tijdens zelfgekozen tijdvensters kan de backup uitgeschakeld worden om zo bijvoorbeeld de capaciteiten van de computer en/of verbinding voor andere zaken dan backup vrij te houden.

Private key
Het is mogelijk om zelf een toegangscode samen te stellen en te beheren die toegang verschaft tot de persoonlijke backup.

De installatie is zeer eenvoudig en door enkele muisklikken voert Carbonite automatisch een compatibiliteitscontrole uit met eventuele beveiligingssoftware en firewalls. Bovendien waarschuwt het programma indien een voor backup geselecteerde folder data bevat die niet automatisch wordt meegenomen in de backup.

Carbonite online backup is verkrijgbaar voor 49,95 euro per jaar en voor 89,95 euro per twee jaar en is te downloaden van de website www.carbonite-backup.nl. Daar is ook een gratis testversie verkrijgbaar.


//Einde bericht

Bron: Carbonite

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: