Duo-tentoonstelling Mauve trekt ruim 100.000 bezoekers

Laren, 31 December 2009 /EZPress/ - De duo-tentoonstelling rond de schilder Anton Mauve die sinds 18 september 2009 plaatsvindt in Teylers Museum en Singer Laren heeft twee weken voor het einde al ruim 100.000 bezoekers getrokken. Daarmee staat de tentoonstelling in de top 3 van best bezochte exposities in Teylers Museum en voor Singer Laren in de top 10.

Tentoonstelling
In een unieke samenwerking wijden beide musea de grootste overzichtstentoonstelling ooit aan de `Meester van het zilveren licht`. Teylers Museum en Singer Laren zijn er in geslaagd om een aanzienlijk aantal `onbekende` schilderijen, aquarellen en tekeningen bij musea en bij particulieren in de Verenigde Staten op te sporen. Ze zijn speciaal voor de expositie teruggehaald naar Nederland: een uitzonderlijke gebeurtenis. Dit geldt ook voor de Mauves in Europees particulier bezit. Meer dan 200 werken worden gepresenteerd, waarvan vele bij het publiek nagenoeg onbekend.

Aanwinsten
Tijdens de tentoonstelling zijn zowel Teylers Museum als Singer Laren aangenaam verrast met een aanwinst. Teylers Museum verwierf twee bijzondere jeugdwerken van Anton Mauve alsook een Album Amicorum met 25 bijdragen van Haarlemse kunstenaars die voor de jonge Mauve van groot belang zijn geweest. Singer Laren ontving van een particulier een reeks foto`s uit 1888 van Mauve`s atelier aan de Naarderstraat in Laren (tegenover het museum).

Samenwerking
De tentoonstelling heeft een uniek karakter. Teylers Museum legt zich toe op Mauve`s jonge jaren, zijn ontwikkeling tot grootmeester van de Haagse School en de relatie met zijn neef Vincent van Gogh. In Singer Laren is de aandacht gevestigd op Mauve`s Larense jaren en zijn succes in de Verenigde Staten. Het aantal bezoekers dat beide musea bezocht lag, mede door een wederzijdse kortingsregeling, hoog. Daarnaast maakten Teylers Museum en Singer Laren gebruik van een gezamenlijke website, www.anton-mauve.nl, om de tentoonstelling onder de aandacht te brengen.

Begunstigers
Hoofdbegunstiger van de tentoonstelling is de Turing Foundation. De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs en Wetenschap, de Gemeente Haarlem, de Gemeente Laren, BankGiro Loterij en ABN AMRO.

De tentoonstelling Mauve is nog t/m 17 januari 2010 te zien in Teylers Museum en Singer Laren.

Data tentoonstelling 18 september 2009 t/m 17 januari 2010
Openingstijden Teylers Museum: dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur, zondag 12-17 uur.
Singer Laren dinsdag t/m zondag 11-17 uur
Adres Teylers Museum: Spaarne 16, Haarlem, tel. 023-516 09 60
Singer Laren: Oude Drift 1, Laren, tel. 035-539 39 39
web www.anton-mauve.nl / www.teylersmuseum.nl / www.singerlaren.nl

//Einde bericht

Bron: Stichting Singer Memorial Foundation

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: